Τετάρτη 18 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Παραδοχή ήττας με τα εισιτήρια

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, λόρδος Σεμπάστιαν Κόε, παραδέχθηκε πως δεν επιτεύχθηκε η κατάρριψη του στόχου της πώλησης 8,8 εκατ. εισιτηρίων. O πρώην ολυμπιονίκης αθλητής των μεσαίων αποστάσεων επιβεβαίωσε πως αποσύρθηκαν 500.000 εισιτήρια για τα ποδοσφαιρικά τουρνουά ανδρών και γυναικών. Πλέον οι διοργανωτές προσπαθούν να βρουν τρόπο να καλύψουν τις άδειες ζώνες που θα δημιουργηθούν σε όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, με εξαίρεση το Γουέμπλεϊ. Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, τις επόμενες μέρες θα διατεθούν 250.000 εισιτήρια που επεστράφησαν από το εξωτερικό και πρόκειται για εισιτήρια για τις τελετές έναρξης και λήξης, το μπιτς βόλεϊ και το βόλεϊ.

Ας σημειωθεί πως από τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία το κόστος για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει στο Λονδίνο προκειμένου να δει από κοντά τους αγώνες είναι ιδιαίτερα υψηλό, αφού οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν ανέβει κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, η τιμή του φαγητού θεωρείται ακριβή, ενώ ακόμα και η χρήση ταξί συγκαταλέγεται στις πολυτέλειες για κάποιον τουρίστα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 8,50 ευρώ θα κοστίζει ένα απλό χοτ ντογκ, 2,30 ευρώ είναι το κόστος για ένα μικρό μπουκαλάκι νερό, ενώ ένα μικρό μπουκάλι μπίρας 5,20 και ένα ποτήρι κρασί 6 ευρώ. Το παραδοσιακό αγγλικό ποτήρι τσαγιού θα χρεώνεται 2,5 ευρώ και ένα αντίστοιχο με καφέ 3 ευρώ. Μάλιστα οι τιμές είχαν προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο οι υπεύθυνοι της οργανωτικής επιτροπής τις χαρακτήρισαν λογικές.

Αντιδράσεις εντός Βρετανίας είχαν δημιουργηθεί πάντως και με το κόστος των εισιτηρίων, ιδιαίτερα με αυτά της τελετής έναρξης και λήξης, τα οποία για τους πολίτες της Αγγλίας θεωρούνταν πανάκριβα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ