Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανακοίνωση του σωματείου

Απάντηση για όλο αυτό το σκηνικό - εκβιασμών που έχει στηθεί τις τελευταίες μέρες δίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο και στην οποία αναφέρει συγκεκριμένα:

«

Αυτές τις ημέρες πολύς κουρνιαχτός σηκώθηκε από διάφορα ΜΜΕ γύρω από τη Χαλυβουργία.

Ο Μάνεσης, αντί να καθίσει και να συζητήσει με το σωματείο των εργαζομένων για την επαναπρόσληψη των 120 απολυμένων συναδέλφων μας, μέσω ανθρώπων του διαδίδει τις απειλές για κλείσιμο του εργοστασίου και πως γι' αυτό φταίνε οι εργαζόμενοι που απεργούν εδώ και 8,5 μήνες για το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Για το κλείσιμο των εργοστασίων δεν φταίνε οι αγώνες των εργαζομένων, δεν έχουν καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι γι' αυτό. Το αντίθετο συμβαίνει, τα εργοστάσια τα κλείνουν τα συμφέροντα των εργοδοτών, το κυνήγι για μεγαλύτερο κέρδος.

Εχουν πείρα οι εργαζόμενοι από τέτοιες πρακτικές. Δεκάδες εργοστάσια έχουν κλείσει και έχουν πετάξει τους εργαζόμενους στην ανεργία και την εξαθλίωση. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά όπως τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η ΣΙΔΕΝΟΡ, η ΚΟΝΤΗ, τα εργοστάσια του ΛΑΝΑΡΑ στη βόρεια Ελλάδα και πολλά ακόμα.

Η εργοδοσία θέλει τα βάρη της κρίσης να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Προβάλλει ως επιχείρημα τη μείωση της παραγωγής για να δεχτούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με μικρότερο μεροκάματο μέσα στη φωτιά και στο σίδερο. Οταν όμως διαφήμιζε ότι με το δικό του ατσάλι χτίστηκε η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και άλλα μεγάλα έργα και θησαύριζε στα κέρδη, δεν έδωσε τίποτα από αυτά στους εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε τον εργοδότη Μάνεση, και όσους συμβάλλουν στην προσπάθεια που κάνει να χτυπήσει τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών. Με τις απειλές και την τρομοκρατία θέλει να μας αναγκάσει να μπούμε στη δουλειά χωρίς τους 120 απολυμένους συναδέλφους μας, θέλει να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, όπως το έχει καταφέρει στο εργοστάσιο του Βόλου, που οι συνάδελφοί μας δουλεύουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες μέσα στη φωτιά και τη ραδιενέργεια όπως αποδείχτηκε.

Καλούμε την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας, τα κόμματα, να παρέμβουν να αποδεχτεί ο Μάνεσης την πρόταση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, που δίνει λύση στο πρόβλημα.

Καλούμε τα Συνδικάτα, όλο το λαό, να συνεχίσει να εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών με όλους τους τρόπους, για να μην περάσουν οι απειλές, οι εκβιασμοί του Μάνεση, για να νικήσουν οι χαλυβουργοί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάστατοι οι εργάτες από τη νέα εργοδοτική επίθεση(2012-10-20 00:00:00.0)
Βρώμικη προπαγάνδα(2012-07-18 00:00:00.0)
Να θεριέψει το νέο κύμα αλληλεγγύης(2012-06-09 00:00:00.0)
Η εργοδοσία πιέζεται από την κλιμάκωση της αλληλεγγύης(2012-04-25 00:00:00.0)
Απαντούν με κλιμάκωση στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία(2012-03-11 00:00:00.0)
Να μη λείψει κανείς από το συλλαλητήριο για τους χαλυβουργούς!(2012-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ