Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα

Με νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 16 Ιούλη και συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τη μάχη ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, που επέβαλε η εργοδοσία τα αραβογερμανικά μονοπώλια ADM και «Thyssen Krupp», ενώ η κυβέρνηση δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στους εργαζόμενους και το ναυπηγείο, αποφάσισε και προωθεί τον τεμαχισμό του ναυπηγείου με την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του εμπορικού του τμήματος προδιαγράφοντας την παραπέρα συρρίκνωση αν όχι και διάλυση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων βρίσκονται και οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στη διοίκηση του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ». Υπονομεύει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων για σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά δικαιώματα, αλλά και τις θέσεις εργασίας τους, καλλιεργεί την αυταπάτη ότι υπάρχουν και καλοί ...εργοδότες, αναφέροντας σε χτεσινή της ανακοίνωση για τους σημερινούς ιδιοκτήτες του ναυπηγείου: «Μπορείτε λοιπόν να μας απαλλάξετε και από την παρουσία σας. Επενδυτές σαν και εσάς έχουμε ξαναγνωρίσει και δεν θα μας λείψετε. Το λόγο έχει πλέον η Κυβέρνηση» και προβάλλει ως διεκδίκηση ότι «μόνη λύση» είναι «ο Ενιαίος Φορέας Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Ε.ΦΟ.ΝΑ.ΒΙ)» υπό τον έλεγχο προφανώς άλλων ...«φερέγγυων» επιχειρηματιών, ενώ αποκρύβουν ότι η πρόταση αυτή θα οδηγήσει σε συγχώνευση ναυπηγείων, μείωση των θέσεων εργασίας και χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ) καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να απαιτήσουν έκτακτη γενική συνέλευση με απόφαση για απεργίες και συντονισμό με τους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και των άλλων ναυπηγείων διεκδικώντας να πληρωθούν, την επαναφορά του ναυπηγείου στον κρατικό έλεγχο και προοπτική 100% δημόσιο ενιαίο φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ