Τετάρτη 11 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Τσιφλίκι ... πρακτόρων το Σίτι

Σαν να μην έφθαναν τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θυμίζουν πολεμική επιχείρηση, φυσικά και με το ανάλογο κόστος -υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν περί τα 23 εκατ. ευρώ- για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα δεχθούν και επισκέψεις από την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Και μάλιστα δε θα είναι και λίγες. Ο λόγος για τους Αμερικανούς πράκτορες που κυριολεκτικά θα γεμίσουν το Λονδίνο κατά τη διάρκεια των Αγώνων με... σκοπό την καλύτερη προστασία αθλητών και υψηλών προσώπων.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 1.000 ιδιωτικοί και ομοσπονδιακοί αστυνομικοί των ΗΠΑ ετοιμάζουν τις αποσκευές τους προκειμένου να βρεθούν στη Βρετανική πρωτεύουσα με στόχο να προστατεύσουν τους Αμερικανούς αθλητές και διπλωμάτες που θα παραστούν στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η... ανησυχία στην Ουάσιγκτον για την ασφάλεια των αθλητών και των υψηλών προσώπων στο Λονδίνο είναι ιδιαίτερα έκδηλη και έχει εκφραστεί και στη βρετανική κυβέρνηση η οποία άναψε το πράσινο φως για την ενίσχυση εξ Αμερικής. Και φυσικά με βάση παραδείγματα του παρελθόντος (ακόμα και από την διοργάνωση της Αθήνας το 2004) οι άνθρωποι του FBI που θα βρεθούν στο Λονδίνου το πιθανότερο είναι να έχουν -είτε επίσημα είτε ανεπίσημα- διευρυμένες αρμοδιότητες ακόμη και να σταματούν για έλεγχο το κοινό.

Ας σημειωθεί ότι μόνο για τη φύλαξη των 32 εγκαταστάσεων των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου οι αρχικές εκτιμήσεις έδειχναν ότι θα χρειαστούν περίπου 10 χιλιάδες φύλακες. Ωστόσο, στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν και ο αριθμός των ανθρώπων ασφαλείας αναμένεται να φθάσει τις 21.000.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ