Σάββατο 7 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η πολιτική ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ αποθρασύνει το Ισραήλ

Καταψήφισε το ΚΚΕ υποκριτικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την «πολιτική της ΕΕ για την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη»

Από πρόσφατη διαδήλωση στην Παλαιστίνη για την απελευθέρωση των κρατούμενων αγωνιστών στις ισραηλινές φυλακές
Από πρόσφατη διαδήλωση στην Παλαιστίνη για την απελευθέρωση των κρατούμενων αγωνιστών στις ισραηλινές φυλακές
Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, καταψηφίζοντας το ψήφισμα με τον τίτλο «για την πολιτική της ΕΕ για την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη», και αιτιολογώντας την ψήφο της, τονίζει τα εξής:

«To Κοινό Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου "για την πολιτική της ΕΕ για την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη" ενώ αναγνωρίζει - κάτω από την πίεση του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και της τραγικής πραγματικότητας - κάποιες πλευρές της Ισραηλινής βαρβαρότητας, όπως τις δολοφονίες και φυλακίσεις Παλαιστινίων, την επέκταση των εποικισμών, την εγκληματική δράση των Ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων κ.ά., τις ακυρώνει έντεχνα στη συνέχεια τοποθετώντας απέναντι και σαν αντίβαρο στο δίκαιο και νόμιμο αίτημα για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος το "δικαίωμα" του Ισραήλ στην ασφάλεια.

Η "ασφάλεια" του Ισραήλ αποτελεί το μόνιμο πρόσχημα που χρησιμοποιεί το Ισραηλινό κράτος για να δικαιολογεί την κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών και να νομιμοποιεί τα εγκλήματα του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Το ψήφισμα επιχειρεί να συγκαλύψει και να εξωραΐσει την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, στην κατεύθυνση του σχεδίου ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για τη "νέα Μέση Ανατολή". Η ΕΕ αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το Ισραήλ και επιχειρεί να στερεώσει και να διευρύνει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της, στο έδαφος της οξύτατης διαπάλης ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ενώσεις και οργανισμούς, που ανταγωνίζονται για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της περιοχής, Η πολιτική αυτή της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστών, αποθρασύνει το Ισραήλ, συνιστά εμπόδιο στην αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, οξύνει και περιπλέκει τα προβλήματα και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τον Παλαιστινιακό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για άμεση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις δημιουργία ανεξάρτητου, με εδαφική συνέχεια και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα και εδάφη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την άμεση και χωρίς όρους αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Το άμεσο σταμάτημα των εποικισμών και τη διάλυσή τους. Την άμεση και χωρίς όρους άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας. Την κατεδάφιση του Ισραηλινού τείχους της ντροπής στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη. Την άμεση επανένωση των Παλαιστινιακών οικογενειών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την άμεση απελευθέρωση όλων των φυλακισμένων Παλαιστινίων και των μελών του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισραηλινά αντίποινα για το ψήφισμα του ΟΗΕ κατά των εβραϊκών εποικισμών(2016-12-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την Τρίτη(2014-08-30 00:00:00.0)
Ψηφίσματα καταδίκης του ισραηλινού εγκλήματος(2014-08-08 00:00:00.0)
Παρέμβαση από τους βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΚΕ(2014-07-10 00:00:00.0)
Επιτακτική η ανάγκη αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης(2012-12-14 00:00:00.0)
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ η επίσκεψη στις πρεσβείες χωρών της Μέσης Ανατολής(2010-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ