Πέμπτη 5 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δικαίωμα η ελεύθερη είσοδος!

Το ζήτημα της ελεύθερης εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία επανέρχεται στην επιφάνεια, μέσω της απίστευτης περιπέτειας που υπέστησαν συνταξιούχοι, οι οποίοι προσπάθησαν να εκδράμουν στο κάστρο του Παλαμηδιού στο Ναύπλιο.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Νίκαιας - Κορυδαλλού «Ο Προμηθέας», αναφέρεται, ότι την Κυριακή 24 Ιουνίου, το σωματείο διοργάνωσε εκδρομή, στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκαν και το Παλαμήδι. Σύμφωνα με το σωματείο, στην άρνηση των συνταξιούχων (ηλικίας από 75 ετών και πάνω) να πληρώσουν εισιτήριο, ο φύλακας... κάλεσε την Αστυνομία! Ακολούθησαν διαμαρτυρίες, αλλά και λιποθυμίες και άλλα περιστατικά υγείας, αφού 150 ηλικιωμένοι είχαν «μπλοκαριστεί» από την Αστυνομία μέχρι να διευθετηθεί η υπόθεση, κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες!

Το σωματείο σημειώνει ότι μετά τις περικοπές στις πενιχρές συντάξεις, τα επιδόματα, την πρόνοια και τα φάρμακα «μας στερούν ακόμα και την "πολυτέλεια" να επισκεφθούμε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της πατρίδας μας, υποχρεώνοντάς μας να πληρώνουμε εισιτήριο». Καλούν το υπουργείο Πολιτισμού να επιληφθεί για την ελεύθερη είσοδο όλων των Ελλήνων στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία.

Το ΚΚΕ έχει πάγια θέση για δωρεάν πρόσβαση του λαού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα κάθε είδους μουσεία, που πρέπει να αποτελούν αποκλειστικά κρατική ιδιοκτησία. Οι αστικές κυβερνήσεις «ξήλωσαν» σιγά - σιγά την έτσι κι αλλιώς «σαλαμοποιημένη» ελεύθερη είσοδο, με αποτέλεσμα, από το «ελευθέρας» στους Ελληνες όλες τις Κυριακές του χρόνου, να καταλήξει μόνο τις Κυριακές κατά τους χειμερινούς - εκτός τουριστικής περιόδου - μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ