Πέμπτη 17 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Αντεπίθεση για μόρφωση, δουλειά

Ανοδος στα ΤΕΙ και σε πολλούς άλλους συλλόγους των ψήφων της Πανσπουδαστικής ΚΣ

Στις κάλπες προσήλθαν χτες οι φοιτητές και σπουδαστές για την ανάδειξη των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων τους. Στις φετινές φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές ήταν χιλιάδες οι νέοι που επέλεξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, και με αυτόν τον τρόπο επέλεξαν να ενισχύσουν τους αγώνες της επόμενης μέρας, για κάθε πλευρά της ζωής τους, «απάντησαν» σε κάθε βάρβαρο μέτρο που τσακίζει τη ζωή τους έξω και μέσα στις σχολές.

Η συμμετοχή στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές ήταν εμφανώς μειωμένη σε σχέση με τις περσινές. Η Πανσπουδαστική ΚΣ σημειώνει διακριτή άνοδο στα ΤΕΙ, στοιχείο που έχει σημασία, γιατί τα ΤΕΙ συγκεντρώνουν μεγαλύτερο όγκο νέων από εργατικές λαϊκές οικογένειες. Παράλληλα, άνοδο σημειώνει (σε σχέση με τα περσινά αποτελέσματα) σε πολλούς συλλόγους της χώρας, ενώ σε δεκάδες συλλόγους κατακτά την πρώτη ή τη δεύτερη θέση.

Οι χτεσινές εκλογές των φοιτητών και των σπουδαστών έγιναν, ενώ υπάρχουν οι νέες βουλευτικές εκλογές και μετά από την «πασαρέλα» των κομμάτων του ευρωμονόδρομου για συγκρότηση «οικουμενικής» και κάθε είδους κυβέρνησης. Με κεντρικό σύνθημα «Δε θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα. Οργάνωση - Αντεπίθεση για μόρφωση, δουλειά» χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές φάνηκε ότι ξεπέρασαν τις εύκολες «λύσεις», τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα ρουσφέτια, τα παλιά και νέα διλήμματα. Χιλιάδες νέοι είπαν «όχι» στην προσπάθεια περιθωριοποίησης των δυνάμεων του ΚΚΕ που επιδιώχθηκε και στις σχολές, με τα «αριστερά» σενάρια που σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν αυταπάτες για μια «καλύτερη» διαχείριση του συστήματος.

Η λύση για το λαό δε θα δοθεί από τα πάνω, αλλά με την οργάνωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές που στήριξαν την Πανσπουδαστική ΚΣ ήταν αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα συσπειρώθηκαν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αγωνίστηκαν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό λαϊκό κίνημα, ήταν ακόμα και τη μέρα των εκλογών στις σχολές με κουτιά ενίσχυσης στον αγώνα των χαλυβουργών. Πάλεψαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εξαθλίωσε και εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα, έβαλαν εμπόδια στην εφαρμογή του νόμου - πλαίσιο, στις περικοπές στο δικαίωμα στη σίτιση και στέγαση. Με μεγαλύτερη δύναμη θα προχωρήσουν σε οργάνωση και ένταση της πάλης ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς του εκπροσώπους. Θα σταθούν, πιο δυνατά, απέναντι στις προσπάθειες διάλυσης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, επιδιώκοντας την οργάνωσή του για μια αγωνιστική ανασυγκρότηση. Τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ «κατέβηκαν» σε 202 απ' τους 206 συλλόγους στα πανεπιστήμια και σε 70 από τους 75 συλλόγους στα ΤΕΙ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σημαντική ενίσχυση της «Πανσπουδαστικής» καταγράφει το τελικό αποτέλεσμα(2019-04-12 00:00:00.0)
Χιλιάδες φοιτητές ψήφισαν για τους εκπροσώπους τους στα ΔΣ(2018-05-17 00:00:00.0)
Μήνυμα αισιοδοξίας για να δυναμώσει η κοινή συλλογική δράση(2014-05-09 00:00:00.0)
Πρώτες και δεύτερες θέσεις για τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο(2010-05-20 00:00:00.0)
Με κινητοποιήσεις πηγαίνουν προς τις εκλογές(2006-03-18 00:00:00.0)
Πρώτες εκτιμήσεις από τις φοιτητικές εκλογές(2005-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ