Τετάρτη 16 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Η ΕΝΙΑΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: «η Ελλάδα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με ευρωπαϊκό προσανατολισμό (...) αυτό θα επιτευχθεί εάν και εφόσον εφαρμόσει την κατάλληλη δημοσιονομική προσαρμογή με τέτοιον τρόπο που δεν θα προσβάλει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών, αλλά ταυτόχρονα θα είναι εμπλουτισμένη με αναπτυξιακού περιεχομένου μέτρα που θα επαναφέρουν την ελληνική οικονομία σε ρυθμούς αναπτυξιακής τροχιάς». (από άρθρο στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ: «Ηταν σχεδόν φανερό από το βράδυ των εκλογών ότι θα οδεύσουμε και πάλι προς τις κάλπες (...) είχαν από τότε υιοθετήσει γραμμή επαναληπτικών εκλογών ελπίζοντας σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα (...) έπαιξαν το προεκλογικό παιχνιδάκι τους στη διάρκεια των διερευνητικών εντολών και ξεπερνώντας πραγματικές απειλές και κινδύνους οδηγούν τη χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση». (στο ΒΗΜΑ)

ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ: «Τσίπρας: Μιλήσαμε και για την ανάγκη ουσιαστικής επανεξέτασης αυτής της στρατηγικής. Παπούλιας: Επανεξέτασης ή ανατροπής της τωρινής ευρωπαϊκής πολιτικής; Τσίπρας: (...) εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες. Θα πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή αυτής της πολιτικής (...) το λένε και δυνάμεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα όπως ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας κ. Ολάντ». (από τα πρακτικά της συνάντησης στην Προεδρία της Δημοκρατίας / ΑΥΓΗ)

Η ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: "κανένας έλληνας πολιτικός σήμερα δεν θέλει ούτε επιδιώκει να βρεθεί η χώρα έξω από το ευρώ. Αλλά αν συμβεί κάτι τέτοιο, ακόμη και με τη μορφή του απρόβλεπτου ατυχήματος, η ευθύνη θα είναι τεράστια για εκείνους που δεν το απέτρεψαν (...) αν οι εκλογές της 6ης Μαΐου αποτύπωσαν τόση οργή (...) όλοι μπορούμε να υποθέσουμε πόση οργή θα ξεσπάσει αν η χώρα οδηγηθεί έξω από το ευρωπαϊκό νόμισμα (...) όσοι παίζουν σήμερα με τη φωτιά θα πρέπει να θυμούνται ότι τα εκλογικά πανηγύρια του 1920 επειδή "έπεσε ο τύραννος Βενιζέλος" απέχουν από την τραγωδία του 1922 μόλις είκοσι μήνες. Και στις ημέρες μας ο πολιτικός χρόνος τρέχει πολύ πιο γρήγορα». (στα ΝΕΑ)

Η ΖΗΜΙΑ: «το ευρώ είναι μια αρρώστια που καταδικάζει τουλάχιστον μια γενιά Ελλήνων, Ιταλών, Ισπανών, Πορτογάλων και Ιρλανδών στην οικονομική κλινική (...) ελάχιστες προοπτικές ανάκαμψης διαφαίνονται στον ορίζοντα. Οι οικονομολόγοι και οι πολιτικοί που δημιούργησαν το σύστημα, επιμένουν ότι μπορεί να επιβιώσει. Ας παραδεχθούν ότι έκαναν μεγάλο λάθος και ας ετοιμασθούν για συντεταγμένη διάλυση του ευρώ προτού η ζημιά εξαπλωθεί». (από ανάλυση του Bloomberg / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ