Τετάρτη 16 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Αλλοθι στον άθλιο ρόλο των αστικών ΜΜΕ

Δε χάνει την ευκαιρία το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να επιβεβαιώνει συνεχώς ότι αποτελεί το φύλλο συκής του ταξικού χαρακτήρα των αστικών ΜΜΕ και του άθλιου ρόλου τους, ότι δίνει το άλλοθι στα κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών πως τάχα λειτουργούν με βάση τις αρχές της «πολυφωνίας», της «αντικειμενικής και με ίσους όρους ενημέρωσης» και άλλα τέτοια παρόμοια. Ετσι, ο πρόεδρος της «ανεξάρτητης αρχής», το μόνο που είχε να πει, χτες, είναι ότι δεν κοινοποιήθηκε στο ΕΣΡ καμιά σημαντική καταγγελία κατά την προεκλογική περίοδο σε ό,τι αφορά στην τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την προβολή των κομμάτων από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. Και αυτό όταν το ΚΚΕ δέχτηκε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τον άγριο και κραυγαλέα προκλητικό πόλεμο αποκλεισμού, συκοφάντησης και διαστρέβλωσης, στον αντίποδα της υπερπροβολής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των λεγόμενων «αντιμνημονιακών» κομμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, χτες, κατά την ενημέρωση των συντακτών ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδης, σε ό,τι αφορά στην προεκλογική κάλυψη από τα ιδιωτικά κανάλια, δεν υπάρχουν καταγγελίες από τους υποψηφίους των κομμάτων ότι δεν έχουν τηρηθεί οι κανόνες της πολυφωνίας. Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στα «χέρια» του Συμβουλίου και εξετάζονται αφορούν σε ενδεχόμενες παραβιάσεις σε τοπικούς σταθμούς στην Κέρκυρα και την Κρήτη, καθώς και σε παράβαση για δημοσιοποίηση στοιχείων δημοσκόπησης από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Τη στιγμή αυτή και ενώ τα κανάλια βρίσκονται σε διαρκή ...προεκλογική περίοδο, το ΕΣΡ δεν έχει ακόμη επεξεργαστεί και εξετάσει τα επίσημα στοιχεία για την πολυφωνία για τις πρόσφατες εκλογές. Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη βδομάδα και όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ δε θα υπάρξει «καμία ελαστικότητα» στην εφαρμογή της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά στο χρόνο των κομμάτων και ότι το ΕΣΡ θα ελέγξει με την ίδια αυστηρότητα όποιον τηλεοπτικό σταθμό δεν αποδώσει στα κόμματα που εξελέγησαν από τις πρόσφατες εκλογές το χρόνο που τους αναλογεί...

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΣΡ απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο θα πρέπει να προβάλλονται οι απόψεις εκπροσώπων της «Χρυσής Αυγής» επειδή αυτές είναι «μισαλλόδοξες» και ως εκ τούτου έρχονται σε αντίθεση με άλλες διατάξεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας περί προβολής «μισαλλόδοξων και ρατσιστικών θέσεων, απόψεων και σχολίων», η οποία απαγορεύεται, ο Ι. Λασκαρίδης είπε ότι το άρθρο αυτό αφορά τους λειτουργούς του Τύπου και τους υπαλλήλους των τηλεοπτικών σταθμών και όχι τα κόμματα.

Κατά τα λοιπά, χτες, η Ολομέλεια του ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμα από 50.000 ευρώ στον CRETA CHANNEL Ηρακλείου και «Αρχιπέλαγος TV» Λέσβου για προβολή τηλεπαιχνιδιού όπου οι τηλεθεατές χρεώνονται μέσω τηλεφώνου για τη συμμετοχή τους. Επίσης, 30.000 ευρώ στον «Πάτρα TV» για παράνομη δικτύωση με τον τηλεοπτικό σταθμό MAD, καθώς και για προβολή απόψεων που τροφοδοτούν «προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ