Παρασκευή 11 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Καταστολή σε βάρος λαϊκών αγωνιστών

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Διαδήλωση κατά του σχηματισμού κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», με την είσοδο στον, ήδη, υπάρχον κυβερνητικό συνασπισμό και του μεγαλύτερου αντιπολιτευτικού κόμματος, του «Καντίμα», πραγματοποίησαν την Τρίτη το «Χαντάς» - Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα - του οποίου κορμός είναι το ΚΚ Ισραήλ, και οργανώσεις και δυνάμεις που ηγήθηκαν του κινήματος, του περσινού καλοκαιριού, υπέρ της αποκατάστασης σειράς κοινωνικών παροχών και μείωσης των εξόδων διαβίωσης. Η αστυνομία επενέβη και προσήγαγε επτά άτομα, εκ των οποίων δύο συνελήφθησαν, και είναι και τα δύο μέλη της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ, ο δημοτικός σύμβουλος Ιοάβ Γκόλντρινγκ και ένας εκ των διοργανωτών των περσινών διαδηλώσεων, ο Αλον Λι Γκριν, οι οποίοι κατηγορούνται για «διατάραξη ειρήνης».

Οπως καταγγέλλει το ΚΚ Ισραήλ σε ανακοίνωσή του, προσωρινά συνελήφθησαν και δύο δημοσιογράφοι (ένας της «Χααρέτζ» και ένας φωτορεπόρτερ της «Ισραελ ΧεΓιομ»). Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και πήραν το λόγο και άλλες πολιτικές δυνάμεις (Εργατικό Κόμμα, κεντροαριστερό κόμμα «Μέρετζ» και η πρώην ηγέτιδα του «Καντίμα», Τζίπι Λίβνι).

Οπως τόνισε εκ μέρους του «Χαντάς» ο βουλευτής Ντοβ Κχένιν, η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» θα φέρει καταστροφή στη χώρα και στον ισραηλινό λαό. Στο εσωτερικό, υποστήριξε ο Κχένιν, θα ληφθούν ακόμη πιο αντιλαϊκά και σκληρά μέτρα που θα γονατίσουν τον ισραηλινό λαό και στο εξωτερικό ετοιμάζεται καταστροφικό στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ