Πέμπτη 10 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΦΑΓΕ
Κλιμακώνουν συσπειρωμένοι στο σωματείο τους

Νέα 48ωρη απεργία από σήμερα

Η χτεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΦΑΓΕ
Η χτεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΦΑΓΕ
Μπροστά στις πύλες του εργοστασίου και αποφασισμένοι να νικήσουν, στάθηκαν και χτες, τρίτη μέρα απεργίας, οι εργαζόμενοι της ΦΑΓΕ, όπου όχι μόνο περιφρούρησαν οι ίδιοι τον αγώνα τους, αλλά επιπλέον, αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας τους για σήμερα και αύριο. Σε μια μαζικότατη γενική συνέλευση χτες το πρωί - τη μαζικότερη που έχει γίνει στη ΦΑΓΕ - οι εργαζόμενοι δήλωσαν με συντριπτική πλειοψηφία την απόφασή τους για νέα 48ωρη απεργία, ενώ αμέσως μετά τη συνέλευση έβγαλαν συγκεκριμένες βάρδιες περιφρούρησης με στόχο να οργανωθεί ακόμη καλύτερα ο αγώνας με την ενεργή συμμετοχή όσο περισσότερων εργαζομένων. Την Παρασκευή, θα γίνει νέα γενική συνέλευση.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις τελευταίες 29 απολύσεις της εργοδοσίας, που ξεπέρασαν από το 2008 τις 200, απαιτούν να μη γίνει καμιά νέα απόλυση, να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι, να μη γίνει καμιά μείωση μισθών και υπογραφή διμερούς σύμβασης που να μην καταργεί τα δικαιώματα των κλαδικών συμβάσεων. Στο πλευρό των εργαζομένων στάθηκαν χτες τα Σωματεία Εργαζομένων της ΕΒΓΑ και της ΜΟΡΝΟΣ, εταιρειών που επίσης ανήκουν στον όμιλο Φιλίππου, εκφράζοντας την ενεργή συμπαράστασή τους στους απεργούς. Εκεί ήταν και εργαζόμενοι από την COCA - COLA, από τη Λαϊκή Επιτροπή Μεταμόρφωσης, καθώς και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, το Συνδικάτο της Αττικής και το ΠΑΜΕ.

Η εργοδοσία, δείχνοντας πως πιέζεται από τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων, χτες επιστράτευσε κάθε μέσο για να χτυπήσει την ενότητα των εργαζομένων. Ωστόσο, οι ίδιοι οι απεργοσπάστες απομονώθηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία και τους απεργούς συναδέλφους τους. Πήρε έτσι απάντηση και η τρομοκρατία, ο φόβος και η πίεση που επιστράτευσε η εργοδοσία για να χτυπήσει την απεργία.

Αιχμή του δόρατος του απεργοσπαστικού μηχανισμού, κάποιοι εργολάβοι οδηγοί φορτηγών που δε δίστασαν ακόμα και να προπηλακίσουν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Κώστα Λιαπάτη. Τελικά, η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό, αφού τα φορτηγά που βγήκαν ήταν άδεια.

Ομως, ανήσυχη από τη συσπείρωση των εργατών στο σωματείο τους, η εργοδοσία δε σταμάτησε εκεί. Επιστράτευσε και στελέχη της εταιρείας, για να παρακολουθήσουν τη γενική συνέλευση. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσει εργαζόμενους των γραφείων της εταιρείας για να σπάσει την απεργία. Εστειλε τα παπαγαλάκια της να ασκήσουν πίεση για να φορτωθούν προϊόντα στα φορτηγά.

Ωστόσο, η στάση του σωματείου, αλλά και η αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, έδωσε αποστομωτική απάντηση στις προβοκάτσιες. Ταυτόχρονα, η διοίκηση του σωματείου κατήγγειλε και την προχτεσινή προβοκάτσια, όταν άγνωστοι έκαναν ζημιές στα σταθμευμένα εντός του εργοστασίου φορτηγά με προφανή στόχο να στρέψουν τους εργολάβους ενάντια στους εργαζόμενους και το αντίστροφο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ