Δευτέρα 7 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Θέλει τη ΝΔ πυλώνα του επόμενου «μαύρου μετώπου»

Πρόταση σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις για κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας»

Η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν είναι η μοίρα του λαού, εκεί που θέλουν να τον καταδικάσουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι. Οργάνωση και πάλη για να μη χαθεί λεπτό στον πόλεμο που κλιμακώνουν σε βάρος του λαού

Motion Team

Η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν είναι η μοίρα του λαού, εκεί που θέλουν να τον καταδικάσουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι. Οργάνωση και πάλη για να μη χαθεί λεπτό στον πόλεμο που κλιμακώνουν σε βάρος του λαού
Εμφανίζοντας το κόμμα του ως μοναδικό εγγυητή της ευρωπαϊκής πορείας και της σταθερότητας του αστικού πολιτικού συστήματος, ο Αντ. Σαμαράς υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή χτες τη θέση για συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», με ξεκάθαρο στόχο την πλήρη υλοποίηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, επιδιώκοντας τον εμπλουτισμό του «μείγματος» με πρόσθετα αναπτυξιακά μέτρα, δηλαδή με μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που είχε παρουσιάσει και προεκλογικά.

Αταλάντευτα, ο πρόεδρος της ΝΔ διατράνωσε τη βούληση και την αποφασιστικότητα του κόμματός του να προχωρήσει στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, απευθύνοντας πρόσκληση συνεργασίας σε όλα τα κόμματα του μονόδρομου της ΕΕ, απορρίπτοντας ταυτόχρονα κατηγορηματικά κάθε σκέψη για επαναληπτικές εκλογές.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με δύο αποκλειστικές επιδιώξεις: Την παραμονή στο ευρώ και την τροποποίηση πολιτικών του μνημονίου, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και ανακούφιση της κοινωνίας», τόνισε στη δήλωσή του ο Αντ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι απευθύνει «ανοικτή πρόταση προς όλες τις δυνάμεις που δέχονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την ανάγκη αλλαγής της οικονομικής πολιτικής».

Παράλληλα, ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα κατά το δοκούν, εμφάνισε το λαό να επικροτεί την «ανάπτυξη» που του καταστρέφει τη ζωή. «Το σημερινό αποτέλεσμα εκφράζει την απογοήτευση του ελληνικού λαού για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που εξάντλησε τα όρια της αντοχής του, μια που δεν περιελάμβανε τις αναγκαίες πολιτικές ανάπτυξης», δήλωσε ανερυθρίαστα.

Παρά το κλίμα κατήφειας που επικρατούσε στα γραφεία της Συγγρού για το εκλογικό αποτέλεσμα, στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ από την πρώτη στιγμή ξεκαθάριζαν ότι «η ΝΔ είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ», επισημαίνοντας ότι η ΝΔ θα αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων για να διασφαλιστεί η συγκρότηση μιας «βιώσιμης κυβέρνησης». Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντ. Σαμαράς θα αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή που θα πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες ο πρόεδρος της ΝΔ, με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα «Bild», είχε επαναλάβει τη δέσμευσή του για πλήρη εκπλήρωση των συμφωνιών με τους εταίρους. «Ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι πολιτικές μας διαφορές, η υπογραφή του ελληνικού κράτους είναι δεσμευτική για όλα τα κόμματα στη χώρα. Η αποπληρωμή των δανείων δεν έχει τεθεί σε αμφισβήτηση», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος είπε ότι το οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα πρέπει να αλλάξει «προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, οι οποίοι, όπως και οι βασικές αρχές του προγράμματος, δεν αμφισβητούνται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 20 Δεκέμβρη οι εσωκομματικές εκλογές(2015-12-04 00:00:00.0)
Κατακρίνει την κυβέρνηση ...βάζοντας πλάτη για αναδιαρθρώσεις(2015-04-24 00:00:00.0)
Προεκλογικά παιχνίδια εντυπώσεων μέχρι την τελευταία ώρα(2012-05-20 00:00:00.0)
Στα σκαριά «οικουμενική κυβέρνηση» με κόμματα του ευρωμονόδρομου(2012-05-11 00:00:00.0)
Παρέδωσε αυθημερόν τη διερευνητική εντολή(2012-05-08 00:00:00.0)
Θέλει τη ΝΔ πυλώνα του επόμενου «μαύρου μετώπου»(2012-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ