Πέμπτη 26 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιτυχής πυραυλική δοκιμή

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Σε νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, τύπου «Shaheen 1-A», προχώρησε χτες το Πακιστάν, ο οποίος είναι ικανός να φέρει πυρηνικές κεφαλές και να πλήξει στόχους σε απόσταση μεταξύ 2.500 και 3.000χλμ φτάνοντας και στην Ινδία. Η δοκιμή χαρακτηρίστηκε «επιτυχημένη» από τον πακιστανικό στρατό, λίγες μόλις μέρες μετά τη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, εκ μέρους του Νέου Δελχί, ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή και να πλήξει οποιοδήποτε στόχο στην Κίνα, ολόκληρη την Ασία και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

Η δοκιμή του Πακιστάν ερμηνεύεται ως άμεσο μήνυμα προς την Ινδία, με τις δύο χώρες να ενισχύουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο. Οι ΗΠΑ ακολούθησαν την πολιτική της σιωπής όπως και στην περίπτωση της Ινδίας, την προηγούμενη βδομάδα, κατά την πάγια τακτική τους, στις χώρες που έχουν συμμαχική σχέση μαζί τους. Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον δεν αντιδρά στα πυρηνικά των συμμάχων της, αλλά στις μεταξύ τους κακές σχέσεις, τις οποίες ζητά να εξομαλύνουν, προκειμένου να λειτουργήσουν πιο εποικοδομητικά για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή.

Ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε χτες από το Πακιστάν κατευθύνθηκε στη θάλασσα και θεωρείται εξέλιξη του «Shaheen 1» με τεχνικές βελτιώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ