Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ζητήματα ασφαλείας Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης

Ξεκινούν σήμερα 11 Απρίλη στο Πεκίνο οι διήμερες εργασίες της 7ης συνάντησης των Γραμματέων των Συμβουλίων Ασφαλείας των χωρών - μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ) (στον οργανισμό συμμετέχουν οι Κίνα, Καζακστάν, Κιργιστάν, Ρωσία, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν). Η συνάντηση με αυτήν τη μορφή για πρώτη φορά θα γίνει στην Κίνα και προηγείται της Συνόδου Κορυφής του ΟΣΣ που φέτος θα φιλοξενήσει η Κίνα.

Σύμφωνα με τις πηγές του ΥΠΕΞ της Κίνας, η προσεχής συνάντηση θα γίνει υπό την προεδρία του μέλους του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, Μεν Τσιαντζού, και στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν τα θέματα της περιφερειακής ασφάλειας, της εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα ασφάλειας μεταξύ των χωρών - μελών του ΟΣΣ. Οι συμμετέχοντες θα καθορίσουν τους τομείς συνεργασίας για την επόμενη δεκαετία.

Η Κίνα σκοπεύει να συντονίσει τις προσπάθειες των κρατών - μελών του ΟΣΣ για τη δημιουργία πιο ολοκληρωμένου συστήματος συνεργασίας στον τομέα ασφάλειας και αύξησης των δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση των λεγόμενων «τριών δυνάμεων του κακού» - της «τρομοκρατίας», των αποσχιστικών τάσεων και του «εξτρεμισμού», της διακίνησης ναρκωτικών και του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ