Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αύξηση επισκεπτών και εισπράξεων το 2011

Στοιχεία - χαστούκι σε όσους εξακολουθούν να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις προκαλούν ζημιά στον τουρισμό

Την αθλιότητα όλων εκείνων που επιχειρούν να συκοφαντήσουν τους λαϊκούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ότι τάχα προκαλούν ζημιά στην οικονομία και καταστρέφουν τον τουρισμό, αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τόσο ο αριθμός των τουριστών που επισκέφτηκε τη χώρα μας, όσο και οι εισπράξεις που υπολογίζεται ότι υπήρξαν από τους τουρίστες αυτούς σημείωσαν αύξηση 9,5% και 9,3% αντίστοιχα.

Τα στοιχεία αυτά, που αφορούν μια χρονιά κατά την οποία στη χώρα μας κλιμακώθηκε το κίνημα αντίστασης στη φιλομονοπωλιακή πολιτική, το κέντρο της Αθήνας βούλιαξε από τις πολλές δεκάδες διαδηλώσεις δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών, μια χρονιά που πραγματοποιήθηκαν πολλές δεκάδες απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις, αποδεικνύουν το μέγεθος της ατιμίας όλων εκείνων που με ευκολία μιλούν για καταστροφή του τουρισμού εξαιτίας των κινητοποιήσεων. Καταρρίπτεται έτσι το συνειδητό ψέμα, για τη δήθεν «ζημιά», που καλλιεργούν τα πρώτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και τα κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών, που τρέμουν μπροστά στις λαϊκές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδας, την ώρα που οι εχθροί του λαού κραύγαζαν τα περί «καταστροφής του τουρισμού» και «αμαύρωσης της εικόνας της χώρας», οι αφίξεις ξένων τουριστών έφτασαν τις 16.427.200 άτομα, έναντι 15.007.500 το 2010. Οι αφίξεις, δηλαδή, ήταν αυξημένες κατά 9,5%.

Οι εισπράξεις που έγιναν από τους τουρίστες που επισκέφτηκαν τη χώρα έφτασαν τα 10,5 δισ. ευρώ, έναντι 9,6 δισ. ευρώ το 2010. Η αύξηση εδώ είναι της τάξης του 9,3%, ωστόσο, όπως επισημαίνουν παράγοντες που γνωρίζουν τα δεδομένα της αγοράς, το σχετικό κονδύλι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού πολλοί μεγαλοεπιχειρηματίες των κλάδων της παροχής τουριστικών υπηρεσιών, φροντίζουν ώστε ένα σημαντικό μέρος των ποσών που συμφωνούνται με ξένους πράκτορες, να μένουν στο εξωτερικό και να φουσκώνουν τους εκεί τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Το γεγονός ότι, σύμφωνα και με τις παραδοχές των τουριστικών φορέων, υπήρξαν περιοχές της Ελλάδας που δεν ακολούθησαν την άνοδο επειδή βασίζονται κυρίως σε Ελληνες, που η φιλομονοπωλιακή πολιτική τους στέρησε το δικαίωμα στις διακοπές, οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι οι μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις κέρδισαν ακόμη περισσότερα απ' ό,τι δείχνουν τα συνολικά στοιχεία!

Από τις συνολικές εισπράξεις των 10.504,7 εκατ. ευρώ: Οι εισπράξεις από τους κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ των «27», αυξήθηκαν κατά 17,3% και έφτασαν τα 3.411,1 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των «27» διαμορφώθηκαν στα 7.093,6 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των αφίξεων και των τουριστικών εισπράξεων το 2011 οδήγησε και σε αύξηση του πλεονάσματος του Ταξιδιωτικού Ισοζυγίου κατά 10,5% ή 783 εκατ. ευρώ, με συνέπεια να διαμορφωθεί στα 8.238,2 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ