Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Νέα απεργία των τεχνικών τηλεόρασης

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα από τις 6 το πρωί οι τεχνικοί των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, με απόφαση του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ. Ετσι, σήμερα, λόγω της απεργίας δε θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων, ενημερωτικό και «ζωντανό» πρόγραμμα από τα κανάλια.

Ηδη, οι τεχνικοί πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχες απεργιακές κινητοποιήσεις. Το ΔΣ της ΕΤΙΤΑ ζητά να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Διαιτητικής απόφασης 26/2011 που αφορά στους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια, καθώς και να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Καλεί, επίσης, όλους τους εργαζόμενους, μέλη της Ενωσης και μη, να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία. «Συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και την αξιοπρέπειά μας», τονίζουν.

Κινητοποιήσεις στο STAR

Σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 15.30 ως και τις 19.30 προχώρησαν χτες οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί υπάλληλοι στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ενάντια στις 13 απολύσεις εργαζομένων, στις οποίες προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η εργοδοσία. Οι 13 απολυθέντες αποτελούσαν όλο το εργατικό δυναμικό μιας μεσημεριανής εκπομπής η οποία «κόπηκε».

Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες, οι δημοσιογράφοι του STAR, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ζητώντας από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να κηρύξει καθημερινές στάσεις εργασίας με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων.

  • Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί στο SENTRA FM του ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ ενάντια στην πρόθεση της εργοδοσίας να μετατρέψει παράνομα τον σταθμό σε ψυχαγωγικό - μουσικό από ενημερωτικό, καταργώντας έτσι θέσεις εργασίας των εργαζομένων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ