Κυριακή 1 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ολοι σήμερα στη συναυλία αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς

Στις 12 το μεσημέρι στην πύλη του εργοστασίου

Από τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης (29/3/12) στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών στην Κοπεγχάγη

Sigaardsfoto.dk

Από τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης (29/3/12) στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών στην Κοπεγχάγη
Να εκφραστεί πλατιά, ολόπλευρη, ταξική αλληλεγγύη, εργαζομένων, σωματείων, λαϊκών οικογενειών με μαζική συμμετοχή στη μεγάλη συναυλία που οργανώνει το σωματείο των χαλυβουργών στην πύλη του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, σήμερα, Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, έχουν καλέσει οι απεργοί χαλυβουργοί. Στη συναυλία με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια θα συμμετάσχουν: Μπάμπης Γκολές, Μανώλης Δημητριανάκης, Γιώργος Ζορμπάς, Κώστας Σταυρόπουλος και Γιώργος Σαρρής.

Η αδιαλλαξία και η εντεινόμενη επιθετικότητα της εργοδοσίας πρέπει να πάρουν αποστομωτική απάντηση και σήμερα με τη μαζική συμπαράσταση, που πρέπει να δηλωθεί για μία ακόμα φορά, στον παλικαρίσιο αγώνα των χαλυβουργών, ο οποίος μπαίνει πλέον στον έκτο μήνα. Να ακουστεί και πάλι δυνατά έξω από την πύλη του εργοστασίου ότι οι χαλυβουργοί δεν είναι μόνοι τους. Εχουν στο πλευρό τους την τάξη τους, εργαζόμενους, νέους, γυναίκες, συνταξιούχους γιατί ο αγώνας που δίνουν τους αφορά όλους. Να στείλουν ηχηρή απάντηση στο Μάνεση και στους βιομήχανους, που μαζί με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου θέλουν να τσακίσουν τη ζωή εργατών και λαϊκών οικογενειών. Να δώσουν δύναμη στους απεργούς χαλυβουργούς που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι τη νίκη: Την επαναπρόσληψη των 93 απολυμένων, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και εφαρμογή της Συλλογικής τους Σύμβασης.


Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε αύριο, Δευτέρα, το σωματείο προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, για το θέμα του λιμανιού, και έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό. Το σωματείο θα καταγγείλει ότι την ώρα που η κυβέρνηση ενέκρινε (στις 3 Φλεβάρη) άδεια στο Μάνεση να αποκτήσει το δικό του λιμάνι, η εργοδοσία συνέχιζε τις απολύσεις, αναφέροντας μάλιστα πως το εργοστάσιο λειτουργεί με 420 εργαζόμενους προσωπικό, 365 μέρες το χρόνο.

Στη Δανία

Σειρά εκδηλώσεων αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» πραγματοποιήθηκαν στις 28 και 29 Μάρτη στη Δανία, όπου εκφράστηκε μεγάλη εκτίμηση για τον ηρωικό αγώνα των απεργών και μεγάλο ενδιαφέρον για την κατάσταση στην Ελλάδα. Στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από αγωνιστικούς φορείς στις πόλεις Κοπεγχάγη, Ααρχους και Ααλμποργκ παρευρέθηκε ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους ενισχύοντας τους χαλυβουργούς με σημαντικό ποσό και παράλληλα πήραν την πρωτοβουλία για σύσταση επιτροπής από δανέζικα συνδικάτα και ομοσπονδίες για την παραπέρα ηθική και υλική στήριξη των Ελλήνων εργαζομένων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα, τους αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων και των χαλυβουργών εκφράστηκε και στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚ Δανίας σε συνεργασία με την ΚΟ του ΚΚΕ στη Δανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ