Τρίτη 20 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ
Σέρνονται στα δικαστήρια συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Μήνυση κατέθεσαν στελέχη της ΠΑΣΚΕ

Με μηνυτήρια αναφορά και διαμεσολάβηση της διοίκησης του Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο» απειλεί τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ η παράταξη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» (σ.σ. ΠΑΣΚΕ). Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών - ΑΣΥ - Δρομοκαϊτείου» (σ.σ. δυνάμεις του ΠΑΜΕ) είχε καταγγείλει την περασμένη βδομάδα φραστικές απειλές στελέχους της ΠΑΣΚΕ προς εργαζόμενο που αποφάσισε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου. Είχε καταγγείλει ότι το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ «έφτασε μάλιστα να τον (σ.σ. τον υποψήφιο με τις ταξικές δυνάμεις) απειλεί πως, όταν θα γίνουν οι αξιολογήσεις των υπαλλήλων, που θα τις κάνει ο ίδιος, δεν θα τον βοηθήσει και θα βρεθεί στο σπίτι του».

Σε ανακοίνωσή του το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος του σωματείου εξαπολύει απειλές: «ΣΧΕΤΙΚΑ με την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ για απρεπή συμπεριφορά του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ χωρίς να είναι παρόντες στο περιστατικό, η αλήθεια θα αποδειχθεί μέσω των νόμιμων διαδικασιών αρμοδίως στη Διοίκηση, ότι δηλαδή σε κατάσταση μέθης ο συνάδελφος της Τεχνικής Υπηρεσίας (υδραυλικός), μαζί με εξωνοσοκομειακά άτομα στο χώρο των υδραυλικών στα Τεχνικά Συνεργεία, προπηλάκισε, έσπρωξε και χτύπησε τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ενώπιον μαρτύρων. Θα υποβληθεί μηνυτήριος αναφορά κατά των συντακτών και των διακινούντων την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ».

Η ΑΣΥ απαντά πως ο πρόεδρος του σωματείου έπρεπε να καταγγείλει το γεγονός πριν τις εκλογές, ώστε - αν αληθεύει - να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του εργαζομένου και όχι να θέτει τη «συνδικαλιστική δράση υπό την αιγίδα, υπό την εποπτεία, υπό την έγκριση της Διοίκησης, αποκτώντας συγχρόνως και το δικαίωμα της διοικητικής παρέμβασης στις συνδικαλιστικές διαδικασίες». Η ΑΣΥ τονίζει ότι «οι συνδικαλιστές διώκονται και βρίσκονται κατηγορούμενοι στα δικαστήρια» «από την εργοδοσία» και ότι οι συνδικαλιστικές διαφωνίες λύνονται στο πεδίο της αντιπαράθεσης και δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ