Τρίτη 20 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Παρέδωσε την πρώτη δόση της βοήθειας

«Φουσκώνει» το κύμα αλληλεγγύης από Ελλάδα και εξωτερικό

Από την παράδοση της πρώτης δόσης της βοήθειας που συγκεντρώνει το ΠΑΜΕ για τους απεργούς
Από την παράδοση της πρώτης δόσης της βοήθειας που συγκεντρώνει το ΠΑΜΕ για τους απεργούς
«Το 2ευρω είναι βόλι, είναι όπλο στα χέρια της τάξης μας». Με αυτά τα λόγια, ο Γιώργος Πέρρος επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, χαιρέτισε τους απεργούς χαλυβουργούς λίγο πριν τη Γενική τους Συνέλευση, παραδίδοντας ταυτόχρονα 36.400 ευρώ. Αποτελεί την πρώτη δόση από τα χρήματα που συνεχίζουν να συγκεντρώνουν σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες που συμμετέχουν στην πανελλαδική εξόρμηση αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Αυτή η ενίσχυση μαζεύτηκε από απλούς εργαζόμενους, άνεργους, εργατόκοσμο που βρίσκεται στη μάχη και όλοι μαζί πιστεύουμε ότι ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος και πρέπει να φτάσει μέχρι τη νίκη», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Πέρρος.

Τη δική τους συμβολή στην πανελλαδική εξόρμηση κατέθεσε και αντιπροσωπεία του ΜΑΣ, με επικεφαλής τον Γιώργο Σκουλή, που παρέδωσε 1.800 ευρώ που συγκεντρώθηκαν όπως είπε από το υστέρημα φοιτητών και σπουδαστών. Χαιρετίζοντας τους απεργούς, τους ευχαρίστησε «για το μάθημα ζωής που μας δίνετε, αντίθετα με καθηγητές που μας καλούν σε απεργοσπασίες για να στείλουμε ακριβώς αντίθετο μήνυμα από το δικό σας».

Στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, χαιρετίζοντας στη ΓΣ βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου αντιπροσωπείες από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Ομοσπονδία Ποτών - Τροφίμων. Στο χώρο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους βρέθηκε αντιπροσωπείες από τις Λαϊκές Επιτροπές Μενιδίου, Φυλής, Περιστερίου, Αιγάλεω και Ηρακλείου αλλά και μαθητές του 1ουΛυκείου Δραπετσώνας που κατέθεσε και 180 ευρώ οικονομική αλληλεγγύη.

Συναυλία ταξικής αλληλεγγύης και οικονομικής στήριξης στους απεργούς χαλυβουργούς οργανώνει, αύριο Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ.

Θαυμασμό, υποστήριξη κι αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Από άλλες χώρες

Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς ενέκρινε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Εργατών στις Κατασκευές, το Ξύλο και τα Οικοδομικά Υλικά.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Αλληλεγγύης στους Χαλυβουργούς απεργούς εκδηλώσεις, το Σάββατο 31 Μάρτη στις 12 μ., το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Μετρό της Στοκχόλμης στη Σουηδία, οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση, όπου θα μαζευτούν και χρήματα για την οικονομική ενίσχυση των χαλυβουργών και των οικογενειών τους. Το ΚΚ Δανίας στις 28 - 29 Μάρτη οργανώνει εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους Απεργούς Χαλυβουργούς σε πόλεις της Δανίας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού πραγματοποίησε εξόρμηση στο εργοστάσιο Compania Industrial Veracruzana CIVSA, όπου οι εργάτες ενέκριναν ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ