Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φέρνει βροχή τα νομοσχέδια

Τρέχει να προλάβει τα «προαπαιτούμενα» για τα δάνεια της πλουτοκρατίας

Στη βάση όλων αυτών, η κυβέρνηση προχωράει ταχύτατα στην προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που υπαγορεύει το μνημόνιο, ώστε να ολοκληρωθούν οι «προαπαιτούμενες ενέργειες» και να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση πτώχευσης του λαού. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή δυο πολυνομοσχέδια - σκούπα, ώστε το αργότερο μέχρι τέλη Μάρτη θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο «δημοσιονομικό σύμφωνο», που επικυρώθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Πρέπει να τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες», σημείωναν χτες κυβερνητικά στελέχη, ενώ σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο. Στα πολυνομοσχέδια που η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή, μεταξύ άλλων θα συμπεριλάβει:

  • Την πλήρη απελευθέρωση όλων των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων» και υπηρεσιών. Στόχος να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την είσοδο των μονοπωλιακών ομίλων σε νέα κερδοφόρα πεδία προς όφελος των μονοπωλίων.
  • Την παροχή «κινήτρων» για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για φιλομονοπωλιακές ρυθμίσεις που θα προσφέρουν νέες επιδοτήσεις και κίνητρα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ψήφιση των αντιδραστικών νομοσχεδίων και της δανειακής συνθήκης, αναμένεται να ανακοινωθεί και η ακριβής ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. «Υπάρχει ένας νομοθετικός αγώνας δρόμου. Δε θέλω να μιλήσω για την ακριβή ημέρα, των εκλογών», δήλωσε χτες ο Π. Καψής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ