Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κλιμάκωση του αγώνα και άμεσες λύσεις

«Ο αγώνας συνεχίζεται πιο οργανωμένα με μεγαλύτερη ορμή μέχρι η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου και η τρόικα να πάνε στα τσακίδια», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο νέος Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων και Μικρών Εμπόρων Αθήνας, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του στην προσπάθεια των μικρών εμπόρων για τη διόρθωση των ζημιών που άφησε πίσω της η δράση των προβοκατόρων στην Αθήνα. Υπογραμμίζει ότι «οι προβοκάτορες έπαιξαν για μία φορά ακόμα το ρόλο τους, υλοποιώντας ένα καλά οργανωμένο σχέδιο των κρατικών μηχανισμών» και ότι «την ώρα που τα κόμματα της ευρωλυκοσυμμαχίας εκβίαζαν και απειλούσαν το λαό, τα ΜΑΤ και οι κουκουλοφόροι σε μοιρασμένους ρόλους δρούσαν συντονισμένα, καίγοντας και καταστρέφοντας, ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν».

Ο Σύλλογος καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα, μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ, ενώ σημειώνει ότι «το κράτος των μονοπωλίων που βάζει τα λουκέτα στα μικρομάγαζα είναι το ίδιο που τροφοδοτεί το παρακράτος των κουκουλοφόρων που τα καίει» και απαιτεί: «Εκλογές τώρα - Μονομερή διαγραφή του χρέους, αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το χρέος δεν είναι δικό μας. Να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν, τα μονοπώλια, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι».

Ο Σύλλογος καλεί τους εμπόρους να μην παρασύρονται από «τα ψέματα και τις ρεαλιστικές λύσεις και προτάσεις που ακούγονται από τους συμβιβασμένους του Εμπορικού Συλλόγου, τον πρώην και τον σημερινό δήμαρχο Αθήνας. Ολοι τους υπηρετούν την ίδια πολιτική που σε καταστρέφει». Τους καλεί, επίσης, να οργανωθούν στο Σύλλογο και διεκδικεί:

  • Αμεση - ολική αποκατάσταση των ζημιών από το κράτος.
  • Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς ΕΒΕ όσο διαρκεί η κρίση με την εγγύηση του Δημοσίου.
  • Στις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί καταστροφές να επιχορηγηθούν οι μισθοί και η ασφάλεια των εργαζομένων για όλη τη διάρκεια που θα χρειαστεί να αποκατασταθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.
  • Να παγώσουν τα χρέη που έχουν οι καταστραμμένες επιχειρήσεις.
  • Κανένας συνάδελφος να μη μείνει χωρίς ασφάλιση. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Θεώρηση όλων των βιβλιαρίων».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ