Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΙΡΑΝ
Συνεχίζεται το επικίνδυνο σκηνικό με τις βόμβες

ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Η ιστορία που άνοιξαν οι βομβιστικές επιθέσεις κατά των διπλωματικών αποστολών του Ισραήλ στην Ινδία και στη Γεωργία (απόπειρα στη δεύτερη καθώς εξουδετερώθηκε η βόμβα) τη Δευτέρα, όπως όλα δείχνουν, συνεχίζεται με ιδιαίτερα επικίνδυνες και αβέβαιες συνέπειες. Χτες, οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις σε διαφορετικά σημεία της πρωτεύουσας Μπανγκόκ, στις οποίες τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι. Στη μία περίπτωση, έγινε γνωστό ότι η αστυνομία ακολουθώντας πληροφορίες προσπάθησε να εισβάλλει σε σπίτι που νοικιάζουν Ιρανοί, εκ των οποίων ένας στην προσπάθειά του να διαφύγει έριξε χειροβομβίδα σε ένα ταξί και ακρωτηριάστηκε στα κάτω άκρα από βομβιστικό μηχανισμό που μετέφερε.

Στο Ιράν έσπευσε να αποδώσει την ευθύνη της επίθεσης ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Εχούντ Μπάρακ, κατηγορώντας το ότι «έχει σχεδιάσει κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων κατά ισραηλινών στόχων». Η Τεχεράνη δεν σχολίασε τις νέες κατηγορίες.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης απέφυγαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τα συμβάντα, αλλά αξιωματούχος της αστυνομίας υποστήριζε ότι «αναμενόταν κάτι τέτοιο γιατί είχαμε πληροφόρηση από ξένες υπηρεσίες ότι σχεδιάζονται επιθέσεις κατά ξένων συμφερόντων επί ταϊλανδικού εδάφους». Τις πληροφορίες αυτές φέρεται να είχε δώσει η αμερικανική πρεσβεία, ενώ υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα είχε συλληφθεί στην Ταϊλάνδη Λιβανέζος υπήκοος, σχετιζόμενος με τη «Χεζμπολάχ», και οι αρχές υποστήριξαν ότι τις οδήγησε σε μεγάλη αποθήκη οπλισμού.

Δύο συλλήψεις ατόμων που «σχεδίαζαν επιθέσεις κατά της ισραηλινής διπλωματικής αποστολής» ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα και το Αζερμπαϊτζάν, που κατηγορείται από το Ιράν ότι «επιτρέπει στη Μοσάντ να δρα από το έδαφός του ενάντια στην Τεχεράνη». Επιπλέον, χτες, οι αρχές στην Ινδία ανακοίνωσαν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στο διπλωματικό ισραηλινό αυτοκίνητο είχε κατασκευαστεί «από ξένους ειδικούς».

  • «Σιωπηλές» διαδηλώσεις της λεγόμενης «μεταρρυθμιστικής» αντιπολίτευσης στο πλαίσιο του καθεστώτος και συγκρούσεις με δυνάμεις καταστολής ανέφεραν, χτες, ορισμένες ιστοσελίδες χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διασταύρωσης της είδησης, αφού οι ιρανικές αρχές έχουν απαγορεύσει κάθε διαμαρτυρία «ενόψει εκλογών», στις αρχές Μάρτη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ