Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διεκδικεί τα ηνία στην αντιλαϊκή επίθεση

Με τρομοκρατία περί ενίσχυσης «των άκρων» επιχειρεί να εμφανιστεί σαν πυλώνας σταθερότητας του αστικού συστήματος

Τα ηνία για κλιμάκωση του πολέμου κατά του λαού και τη σωτηρία της πλουτοκρατίας επιδιώκει να αναλάβει η ηγεσία της ΝΔ και την ίδια ώρα πέφτουν πλήρως οι «αντιμνημονιακές» μάσκες. Ο Α. Σαμαράς, διακηρύσσοντας ευθέως ότι είναι «η μόνη σταθερά του συστήματος», μπήκε μπροστά για την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, θέτοντας θέμα κομματικής πειθαρχίας, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει ενεργά στην προπαγάνδα της καταστροφολογίας και του χάους για να τρομοκρατηθεί ο λαός.

«Σήμερα είμαστε το μόνο κόμμα που μένει όρθιο και ανεβαίνει, όταν όλα τα υπόλοιπα καταρρέουν, ενώ πληθαίνουν οι κραυγές του φανατισμού και οι φλόγες της μισαλλοδοξίας. Με δύο λόγια είμαστε πια η μόνη "σταθερά" του συστήματος!», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το μεσημέρι του Σαββάτου.

Προκειμένου να καταδείξει ότι η ΝΔ, ειδικά σε αυτή τη φάση, μπορεί να αποτελέσει το στυλοβάτη του αστικού συστήματος, επικαλέστηκε τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που ερμήνευσε όπως ήθελε. «Αυτή τη στιγμή στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ δεν είναι μόνο το πρώτο κόμμα, αλλά το μόνο κόμμα εξουσίας, το μόνο αστικό και λαϊκό κόμμα και ταυτόχρονα η μόνη συντεταγμένη δύναμη στο χάος. Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται... Το ΛΑ.Ο.Σ. φεύγει από την κυβέρνηση και δεν ψηφίζει. Τα κόμματα των άκρων όμως εκτινάσσονται. Η Αριστερά παρότι κατακερματισμένη αγγίζει το 40%. Αυτό θυμίζει την δημοκρατία της Βαϊμάρης», αποφάνθηκε προκλητικά, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει αντιδραστικά αντανακλαστικά στο λαό, χαρακτηρίζοντας το ΚΚΕ κόμμα «των άκρων».

Καθιστώντας σαφές ότι σταθερός γνώμονας είναι η διάσωση του αστικού πολιτικού συστήματος και των συνολικών συμφερόντων της πλουτοκρατίας, ζήτησε από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο που τη συνοδεύει, επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία και αναπαράγοντας την προπαγάνδα του τρόμου. «Εκείνο που θέλουμε να αποφύγουμε, πάση θυσία, είναι η λεηλασία της χώρας μας - του πλούτου της και του λαού της - λεηλασία που σίγουρα θα ακολουθήσει, αν ξεφύγουν τα πράγματα από κάθε έλεγχο», ισχυρίστηκε και ευθυγραμμιζόμενος απόλυτα με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, συμπλήρωσε: «Δεν τολμώ να διανοηθώ τη χώρα μου με άδεια ράφια, κλειδωμένα μαγαζιά, χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα και με δελτίο στα τρόφιμα».

Επιχειρώντας να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, αποκήρυξε «διάφορους επίδοξους πολιτευτές» που όπως χαρακτηριστικά είπε «προσπαθούν να υπερκεράσουν σε αντι-μνημονιακή ρητορεία τους βουλευτές μας», προειδοποιώντας ότι δε θα είναι καν υποψήφιοι γιατί «ούτε τζάμπα επαναστάτες, ούτε τζάμπα μάγκες θέλω για υποψηφίους».

Στο μεταξύ, μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, υπήρξαν βουλευτές της ΝΔ που δήλωσαν ότι διαφωνούν και δεν θα ψηφίσουν το νέο μνημόνιο. Μεταξύ αυτών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Μαρκόπουλος, ο τομεάρχης Εσωτερικών Χρ. Ζώης, ο τομεάρχης Αμυνας Μ. Τζίμας, οι βουλευτές Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, Π. Μελάς, Σπ. Γαληνός, Δ. Σταμάτης, Κ. Παπασιώζος, Γ. Ζήσης, Δ. Δερμετζόπουλος, Γ. Βλάχος, Μ. Παπαδόπουλος, ενώ ανοικτά άφηναν όλα τα ενδεχόμενα οι Κ. Τζαβάρας, Κ. Γκιουλέκας. Χτες παραιτήθηκε και ο βουλευτής Τρικάλων Ν. Λέγκας, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Θ. Σκρέκα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σεμινάριο υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης από την κυβέρνηση(2021-03-12 00:00:00.0)
Επίδειξη αντιλαϊκής πυγμής(2012-03-08 00:00:00.0)
Πιέζει για την εφαρμογή των άγριων μέτρων(2011-09-08 00:00:00.0)
Εσωκομματική ένταση από το μοίρασμα των πόστων(2009-12-15 00:00:00.0)
Ξαναμοιράζουν την τράπουλα και τα πόστα(2001-07-04 00:00:00.0)
Ενάντια στην επιστροφή Σαμαρά(2000-08-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ