Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Δεν πέρασε η προσπάθεια τρομοκράτησης από τους εργοδότες

Στελέχη της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών πρωτοστάτησαν σε εκβιασμούς του τύπου ή δουλεύετε με μεροκάματα πείνας ή απολύεστε

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργατών της Ζώνης ενάντια στα μεροκάματα πείνας
Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργατών της Ζώνης ενάντια στα μεροκάματα πείνας
Η απόφαση των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης να περιφρουρήσουν την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους, αποκρούοντας την ενορχηστρωμένη επίθεση μεγαλοεργολάβων και κυβέρνησης του μαύρου μετώπου να επιβάλουν ατομικές συμβάσεις με μεροκάματα πείνας και χωρίς δικαιώματα, έγινε χτες χειροπιαστή με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στην επισκευαστική βάση του Νέου Μώλου Δραπετσώνας και μπροστά στα μάτια των εργοδοτών και συγκεκριμένα του α' αντιπροέδρου της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά Αντώνη Αθανασόπουλου και του γραμματέα της εργοδοτικής Ενωσης Ηλεκτρολόγων Πλοίων Χρήστου Χρυσάφη. Οι εργαζόμενοι στα συνεργεία του Νέου Μώλου αρνήθηκαν να πάνε για δουλειά στους εργοδότες που δε συμφωνούν να εφαρμόσουν τη Συλλογική Σύμβαση. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι έμειναν αταλάντευτοι στη θέση τους όταν εργοδότες τους είπαν - όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι - «ή πάτε τώρα για δουλειά ή απολύεστε», δίνοντάς τους την κατάλληλη απάντηση στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς.

Τα περιστατικά αυτά εκτυλίχθηκαν, όταν συνδικαλιστές από τις διοικήσεις των ταξικών σωματείων της Ζώνης πήγαν στο Ν. Μώλο καλώντας τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση προκειμένου να τους ενημερώσουν για το σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Κοραή, τους αγώνες που προετοιμάζονται και ότι θα γίνεται κράτει σε όσους εργολάβους δεν εφαρμόζουν τη Συλλογική Σύμβαση. Από την πλευρά των εργοδοτών, με την παρουσία των συνδικαλιστών σήμανε συναγερμός. Με «ανθρώπους» τους προσπάθησαν να διώξουν τους συνδικαλιστές από το μώλο, ενώ με το πρόσχημα ότι δήθεν οι «συνδικαλιστές εμποδίζουν τους εργαζόμενους να πάνε για δουλειά», επιστράτευσαν και λιμενικούς από το Λιμεναρχείο Κερατσινίου.

Η «επιχείρηση» τρομοκρατίας των εργοδοτών δεν πέρασε. Τα συνεργεία των επιχειρήσεων που δε συμφωνούν να εφαρμόσουν τη σύμβαση στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας έμειναν χωρίς εργάτες και όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά «οι εργοδότες νόμιζαν ότι με την ανεργία - την οποία έχει δημιουργήσει η πολιτική που τους στηρίζει - που επικρατεί στη Ζώνη οι εργάτες θα υπέκυπταν. Ομως ο κόσμος κρατάει γερά. Κάποιοι από τους εργάτες είχαν να κάνουν μεροκάματο μπορεί και πάνω από χρόνο, φτάνοντας οι οικογένειές τους στην εξαθλίωση. Και όμως αρνήθηκαν να πάνε για δουλειά, αν δεν εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση, συσπειρώθηκαν με περισσότερο πείσμα στα σωματεία. Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόγραμμα δράσης για την υγεία και την ασφάλεια στη δουλειά(2018-04-17 00:00:00.0)
Με απεργία την Πέμπτη συνεχίζουν τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης(2017-07-09 00:00:00.0)
Καθημερινή μάχη για τη σύμβαση(2012-03-01 00:00:00.0)
Νέο εργατικό «ατύχημα» στη Ζώνη(2011-11-22 00:00:00.0)
Πιο μαζικά, πιο δυνατά!(1998-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ