Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Στην απέναντι όχθη

Παπαγεωργίου Βασίλης

«-Ερώτηση: Η Γερμανία όμως έχει μεγάλες αμφιβολίες για το αν αρκούν περισσότερα χρήματα και χρόνος. - Απάντηση: Αναγνωρίζουμε όσα έκαναν ο γερμανικός λαός και οι εργαζόμενοι. Γνωρίζουμε ότι τα τελευταία 20 χρόνια περιόρισαν πολύ τις μισθολογικές απαιτήσεις τους. Οταν όμως ζητείται από την Ελλάδα να εφαρμόσει ριζικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις μέσα σε δύο με τρία χρόνια μόνο, τότε αυτό ισοδυναμεί με πρόσκληση σε αυτοκτονία... -Ερώτηση: Ωστόσο, η αιτία της κρίσης είναι στην Ελλάδα. Ποια λάθη έγιναν ιδίως στον ιδιωτικό τομέα; -Απάντηση: Εγιναν πολλά λάθη. Η πίεση για περισσότερες μεταρρυθμίσεις χάθηκε με την ένταξη στην ΕΕ και στην ΟΝΕ. Ξαφνικά υπήρχαν χαμηλότοκα δάνεια. Δημιουργήθηκε επίπλαστη ευημερία, αλλά χάθηκε χρόνος για μεταρρυθμίσεις»...

Οι παραπάνω ερωταπαντήσεις - απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής «ZEIT- Online» δείχνουν περίτρανα ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σκέφτεται και ενεργεί έχοντας ως γνώμονα τη στρατηγική της πλουτοκρατίας και στο πλαίσιο αυτό προσπαθεί να «χωρέσει» τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων. Ευθέως ο Γ. Παναγόπουλος ομολογεί ότι συμφωνεί πλήρως με τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν στη Γερμανία υποτιμώντας δραστικά την τιμή της εργατικής δύναμης μέσα από τη μείωση των μισθών και την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, αλλά ζητά περισσότερο χρόνο για να εφαρμοστούν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους πετάξουν έξω από τα συνδικάτα και να οργανώσουν την πάλη σε συστράτευση με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με στόχο την παρεμπόδιση, την αποτροπή ψήφισης και υλοποίησης των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της τρόικας.

Εμπαιγμός - μπούμερανγκ

«Ιερά οργή» κατέλαβε την Ντ. Μπακογιάννη για τις επικουρικές συντάξεις και ξεσπάθωσε κατά... των υπουργών που δεν μπόρεσαν να τις σώσουν! «Το ότι αναζητούνται 460 εκατομμύρια και δεν μπόρεσαν οι υπουργοί της κυβέρνησης να προχωρήσουν σε περικοπές, κάτι που οδήγησε τελικώς στην απειλή των επικουρικών συντάξεων, αλλά ακόμα και των κυρίων συντάξεων, είναι ντροπή», ξέσπασε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αμυνας. Φυσικά πρόκειται για σκηνοθετημένη οργή, για θέατρο, που έρχεται να προστεθεί στις ανάλογες παραστάσεις που δίνουν και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, με στόχο να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού. Ειδικά για την πρώην υπουργό τα δάκρυα που χύνει για τις επικουρικές συντάξεις είναι κροκοδείλια. Εκτός των άλλων, μόλις πριν από μερικές μέρες, η πρώτη πρόταση που έκανε στο πλαίσιο του «πακέτου πρόσθετων διαρθρωτικών αλλαγών» ήταν «η άμεση προώθηση της δεύτερης φάσης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στη βάση της αρχής ότι επιδοτήσεις των συντάξεων θα δίνονται μόνο σε όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και οι συντάξεις θα είναι ανάλογες με τις εισφορές που έχει ο καθένας καταβάλει». Ενώ, δηλαδή, η αρχηγός του κόμματος των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων πλειοδοτεί υπέρ του να μπει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και τη μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδωρήματα, την ίδια στιγμή παριστάνει την «αγανακτισμένη» για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων...

Ο λαός πρέπει να σαρώσει εδώ και τώρα τα κόμματα της πλουτοκρατίας και την τρόικα και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Διευκολύνσεις στους ιδιώτες-επενδυτές

Κάποιοι ξαφνιάζονται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία καταργούνται οι - πρόσφατες - διατάξεις που προέβλεπαν τον έλεγχο του Δημοσίου στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου σε περίπτωση πώλησης μετοχών των εταιρειών που τα ελέγχουν.

Μπορεί να είναι ένα βήμα που διευκολύνει ακόμη περισσότερο την «ελευθερία κινήσεων» της κυβέρνησης και των υποψήφιων αγοραστών, αλλά δεν είναι αντίθετο με την ουσία των νομοθετικών ρυθμίσεων που επιβάλλουν την πώληση των δικτύων στους ιδιώτες. Για την ακρίβεια, που επιβάλλουν να έχουν οι ιδιώτες λόγο και κέρδος από τα δίκτυα.

Τα πολλά λόγια περιττεύουν. Τώρα είναι η ώρα για τη διεκδίκηση της επαναφοράς όλων των ενεργειακών δομών στο κράτος. Αλλά όχι στο δικό τους κράτος, αυτό δεν μπορεί να γίνει και αν γίνει πάλι θα υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου. Αυτό το αστικό κράτος γεννά και αναπαράγει τη σαπίλα και την αδικία, υπέρ των μεγάλων αφεντικών.

Ενιαίος, απόλυτα δημόσιος φορέας ενέργειας κοινωνική ιδιοκτησία, που θα λειτουργεί στο πλαίσιο μιας λαϊκής οικονομίας με εγγύηση τη λαϊκή εξουσία. Δεν υπάρχει άλλη φιλολαϊκή λύση. Αυτές τις κρίσιμες ώρες, όσοι συμφωνούν με αυτό πρέπει να συνταχθούν με την πάλη για την γενικότερη ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης των προθύμων και της τρόικας.

Αλυσίδα είναι όλα και το δίλημμα για τους εργαζόμενους, απλό: Η με το δίκιο τους θα πάνε ή με την καταστροφή τους...

Ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια

Μέσα σε συνθήκες κλιμάκωσης της καπιταλιστικής κρίσης και σφοδρής επίθεσης στα δικαιώματα, στις κατακτήσεις και στη ζωή των εργαζομένων και του λαού, εκδηλώνεται εξίσου έντονη η πολεμική προετοιμασία των ιμπεριαλιστικών επιτελείων, με τη φονική μηχανή του ΝΑΤΟ να βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα. Χαρακτηριστικό δείγμα της προετοιμασίας για μεγάλης κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις, είναι η ΝΑΤΟική άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου «PROUD MANTA», που θα διεξαχθεί το διάστημα 14 - 26 Φλεβάρη στην κεντρική Μεσόγειο μεταξύ Σικελίας και Πελοποννήσου, για την προστασία νηοπομπών, όπως και για τον έλεγχο των θαλασσών και την προστασία των θαλασσίων περασμάτων.

Το σενάριο παραπέμπει σε πολεμικές προετοιμασίες για το ενδεχόμενο επέμβασης σε χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, (ήδη στη Συρία υπάρχει ιμπεριαλιστικός δάκτυλος επέμβασης), στο Ιράν, χωρίς να εξαιρείται από το πεδίο η Αραβική Θάλασσα, το Κέρας της Αφρικής και συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της ΝΑΤΟικής δύναμης ταχείας ανάπτυξης (ΝRF), τη διοίκηση της οποίας για το 2012 έχει αναλάβει η Ελλάδα, μέσω του ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Θεσσαλονίκης, NDC-GR (πρώην Γ' Σώμα Στρατού). Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω στρατηγείο έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες, από το Δεκέμβρη του 2011, για συγκέντρωση και ναύλωση 24 εμπορικών πλοίων, που θα μεταφέρουν πολεμικό υλικό από Θεσσαλονίκη και Καβάλα για Μέση Ανατολή και Περσικό Κόλπο. Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς μεγαλώνει, όπως και οι κίνδυνοι να μετατραπεί ο λαός σε θύτης και θύμα άλλων λαών της ευρύτερης περιοχής.

Στη ΝΑΤΟική άσκηση θα πάρουν μέρος δυνάμεις από Βέλγιο, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες, με 6 υποβρύχια (ένα ελληνικό), 12 πλοία επιφανείας και 15 μαχητικά αεροσκάφη, που θα πραγματοποιήσουν 100 εξόδους. Η άσκηση φανερώνει την αλληλοτροφοδότηση που υπάρχει μεταξύ της οικονομικής κρίσης και της όξυνσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. Πάνω στο ίδιο πεδίο, κορυφώνονται οι ενδοκαπιταλιστικοί ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις που προκαλεί η κρίση και κάνουν πιο επιθετικά τα μονοπώλια, στην προσπάθειά τους να εκκινήσουν από καλύτερη θέση στη φάση της αναιμικής ανάκαμψης που θα ακολουθήσει.

Δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο καιρό οι ανταγωνισμοί για τους ενεργειακούς πόρους της Αν. Μεσογείου συνοδεύονται με την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ και Κύπρου - Ισραήλ. Σε κάθε περίπτωση, ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι η συνέχεια της ιμπεριαλιστικής ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» που εξαθλιώνει το λαό, τα κόμματα που την απαρτίζουν (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.) έχουν από κοινού ψηφίσει όλα τα μνημόνια που βαθαίνουν τη συνεργασία με το ΝΑΤΟ. Είναι οι ίδιοι, που με το άλλο χέρι νομοθετούν για την πτώχευση του λαού, με μέτρα εντός και εκτός μνημονίων. Ενιαία είναι η στρατηγική τους, ενιαία και στρατηγική πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζόμενων και του λαού.


Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ

Θέλουν φθηνούς και πειθήνιους εργαζόμενους...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ η Μέρκελ το είπε και ο Σαρκοζί και πολλοί άλλοι και θα το πούνε ακόμη περισσότεροι: Θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ!

Γιατί άραγε; Για να λένε ότι διαθέτουν στην ένωσή τους τη χώρα που έχει τον Παρθενώνα; Για τη συμβολή της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας στη σύγχρονη ευρωπαϊκή σκέψη;

Ισως πάλι γιατί είναι καλοί άνθρωποι και το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι η ευημερία των ευρωπαϊκών λαών, που φυσικά μπορεί να επιτευχθεί μόνο στον παράδεισο της ΕΕ;

Σίγουρα για τίποτε από όλα αυτά! Για την ακρίβεια είναι αμφίβολο ακόμη και εάν τους ενδιαφέρει καν το νόμισμα που θα έχει η Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ενα πράγμα τους ενδιαφέρει: Να έχουν φθηνούς και πειθήνιους εργαζόμενους να εκμεταλλεύονται, στη βάση του καταμερισμού που αποφασίζουν ή προκύπτει από τις «κόντρες» των πολυεθνικών.

Εντελώς τυχαία, το ίδιο ακριβώς πράγμα ενδιαφέρει και τους «δικούς μας» εφοπλιστές, βιομήχανους και επιχειρηματίες. Γι' αυτό και είναι το πρώτο και μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης.

ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΤΑ την ολοκλήρωση του PSI ο διεθνής οίκος «Standards and Poors» θα το σκεφθεί - λένε - και ίσως αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Θα εξαρτηθεί - λένε οι ίδιοι - από τα επίπεδα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Μόνο που με όσα δρομολογούν τίθεται θέμα... βιωσιμότητας του ίδιου του ελληνικού λαού. Γι' αυτό το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αναβαθμίσει μια και καλή τη θέση του.

Να γίνει δηλαδή ο ιδιοκτήτης του πλούτου που ο ίδιος παράγει σε αυτή τη χώρα.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Στο επίκεντρο η λαϊκή εξουσία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι ο πόλεμος κατά της εργατικής τάξης και του λαού δεν πρόκειται να σταματήσει με το νέο πακέτο των βάρβαρων μέτρων, απευθύνουν κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τρόικα μέσα από το κείμενο του νέου μνημονίου. Σύμφωνα με τα όσα διαδίδονταν από τα επιτελεία των κομμάτων, που είχαν στη διάθεσή τους το 50σέλιδο κείμενο, στο νέο μνημόνιο υπάρχει σαφής πρόβλεψη ότι «το θέμα των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να αποτελέσει ξανά αντικείμενο διαπραγμάτευσης προκειμένου να φτάσουν στα επίπεδα των ανταγωνιστικών χωρών». Πράγμα που απλά σημαίνει ότι η σφαγή στους μισθούς και τις συμβάσεις δε θα σταματήσει στο 22% ή 30%, αλλά θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση μέχρι να φτάσει τα επίπεδα της Βουλγαρίας ή της Κίνας. Το είχε προαναγγείλει ευθέως άλλωστε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα Π. Τόμσεν, δηλώνοντας ότι «ο κατώτατος μισθός είναι δραματικά (!) υψηλότερος σε σχέση με άλλες χώρες σαν την Ελλάδα». Δεν υπάρχει περιθώριο για την παραμικρή αυταπάτη. Θα συμπιέσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, που αποτελεί τη μόνη αστείρευτη πηγή υπεραξίας και άρα κερδοφορίας για το κεφάλαιο, μέχρι εκεί που μπορούν, αν δεν τους σταματήσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός με την οργάνωση της πάλης τους, που πρέπει ανοιχτά να θέτει το ζήτημα της πολιτικής εξουσίας. Μόνο έτσι η εργατική τάξη μπορεί να ελπίζει ότι θα μπορέσει να κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και να οργανώσει την παραγωγή και την οικονομία σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Υπονομεύουν και... ζητάνε τα ρέστα

Ξεκάθαρα υπονομευτικός είναι ο ρόλος των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στους τόπους δουλειάς. Τελευταίο παράδειγμα το «σαμποτάρισμα» της προχτεσινής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ, πρώην ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ), στον Υμηττό. Εκεί οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ «διά περιφοράς», αποφάσισαν αντί για 24ωρη απεργία να προχωρήσουν σε 4ωρη στάση εργασίας, με το πρόσχημα ότι ...δεν προλάβαιναν να προετοιμαστούν.

«Μπλοκάρουν» τις αγωνιστικές διαθέσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων από κάθε πλευρά και με κάθε τρόπο. Γιατί, μόλις πριν μερικές μέρες οι δυνάμεις αυτές κρύβονταν επίμονα και ουσιαστικά αρνούνταν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για άμεση (και) απεργιακή κλιμάκωση, για να προκηρύξουν μετά απεργία για την αμέσως επόμενη μέρα (δηλαδή την τελευταία στιγμή). Κι αυτό όταν γίνεται χαμός για όλους τους εργαζόμενους, ενώ σε κάθε κλάδο η σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων εξειδικεύεται με οδυνηρές συνέπειες. Π.χ. οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ έρχονται αντιμέτωποι με την εργασιακή εφεδρεία (δηλαδή απόλυση), τους κόβονται μισθοί και επιδόματα κ.τ.λ.

Πρόκειται για τον ορισμό της απεργοσπασίας, της υπονόμευσης των εργατικών αγώνων. Οι εργάτες καλούνται, πλέον, να εγκαταλείψουν τις συμβιβασμένες αυτές δυνάμεις, που το μόνο που ξέρουν είναι να χτυπούν πισώπλατα κάθε εργατικό αγώνα.

Αποκαλυπτικές ομολογίες

Στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν, με κάθε τρόπο, τους αδελφούς Σαράντη στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει κατά των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους - το «γιατί», ως ευκόλως εννοούμενο, παραλείπεται - κάποια τοπικά ΜΜΕ παρασύρονται και, άθελά τους, αποκαλύπτουν μεθοδεύσεις που αποδεικνύουν το «ποιόν» της συγκεκριμένης εργοδοσίας.

Αυτό «έπαθε» και ένα ηλεκτρονικό σάιτ, που, θέλοντας να διαψεύσει τις αναφορές των συνδικαλιστών ότι οι αδελφοί Σαράντη προσπάθησαν, αλλά απέτυχαν να συγκροτήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό από εργαζόμενους της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, αποκαλύπτει πώς οργανώθηκε και καθοδηγήθηκε η τραμπούκικη επίθεση κατά της απεργιακής φρουράς στην πύλη του εργοστασίου.

Γράφει, συγκεκριμένα, επικαλούμενο ανώνυμες μαρτυρίες στελεχών της επιχείρησης: «Την πύλη του εργοστασίου δεν την μπλόκαραν οι εργαζόμενοι του "Ολύμπου", αλλά τα δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ από τη Λάρισα και αλλού, συνεπικουρούμενοι από τέσσερις συνδικαλιστές του εργοστασίου. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ήθελαν να εργαστούν, αλλά δεν μπορούσαν να μπουν στο εργοστάσιο!

Οι δε εργαζόμενοι που κατέφθασαν από τα Τρίκαλα δεν πήγαν για... δουλειά, αλλά για να σπάσουν τον κλοιό, ώστε να εισέλθουν οι αποκλεισμένοι συνάδελφοί τους καθώς και τα βυτία με το γάλα που έπρεπε να παστεριωθεί»...

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αγώνας κάθε μέρα παντού

Τώρα είναι ώρα ευθύνης. Το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., τρόικας και πλουτοκρατίας προχωρά στην τελική έφοδο κατά και των τελευταίων εργατικών κατακτήσεων. Οι μισθοί κατεδαφίζονται κάτω από τα 500 ευρώ, οι συντάξεις χάνονται, η ασφάλιση θα είναι ανύπαρκτη, η Υγεία, η Πρόνοια και η Παιδεία, απλησίαστες για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Το μέλλον που νομοθετούν για τις σημερινές και τις αυριανές γενιές, προδιαγράφεται εφιαλτικό. Γι' αυτό, από σήμερα κιόλας, χρειάζεται η απάντηση να είναι ολομέτωπη. Απέναντι στην πτώχευση του λαού, να μην αποδεχθούμε κανένα νέο μνημόνιο, καμιά συμφωνία που καταστρέφει τις ζωές μας, να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα. Είναι η ώρα του γενικού ξεσηκωμού - να μην αφήσουμε κανέναν να καταστρέψει τη ζωή του λαού.

Ολα όσα έχουν πάρει και παίρνουν πίσω από τους εργαζόμενους αλλά και όσα σχεδιάζουν για να δώσουν τη χαριστική βολή, είναι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες και αίμα. Με τέτοιους αγώνες επιβάλλεται η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της να βάλουν εμπόδια και να αποτρέψουν τα βάρβαρα μέτρα με κλιμάκωση του αγώνα. Παρότι συγκυβέρνηση, τρόικα, εργοδοτικές οργανώσεις βιάζονται να πάρουν αντεργατικά μέτρα, βρίσκουν μπροστά τους σημαντικές δυσκολίες, έχουν το φόβο του εργατικού - λαϊκού κινήματος και αυτοί οι φόβοι πρέπει να γίνουν ο χειρότερος εφιάλτης τους.

Ολο αυτό το διάστημα, οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» δείχνουν το δρόμο, τον τρόπο οργάνωσης της εργατικής τάξης. Αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο τη «Χαλυβουργία», αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης και τους συμμάχους της. Ενας αγώνας, παντού, κάθε μέρα, που επιβάλλεται να γίνει. Ας σκεφτούμε τι θα σήμαινε αν όλη η Ελλάδα ήταν μια «Χαλυβουργία». Αν όλοι οι εργάτες, ενωμένοι σα μια γροθιά, έδιναν συντονισμένη και οργανωμένη απάντηση σε εργοδοσία, κυβέρνηση και τρόικα. Σήμερα, που οι κόποι μιας ζωής χάνονται και που οι μισθοί γίνονται επιδόματα, ήρθε η ώρα του ξεσηκωμού, της οργανωμένης πάλης, ενάντια σε όσους θέλουν να συντρίψουν τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Γιατί αλλιώς οι εργατικές λαϊκές οικογένειες δεν θα σηκώσουν κεφάλι για χρόνια.

Σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά και συνοικία πρέπει να σημάνει συναγερμός, να ακουστεί η φωνή της εργατιάς, της λαϊκής οικογένειας, των ανθρώπων του μόχθου και της ζωής. Κάθε ώρα, κάθε λεπτό, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο, να δοθεί η μάχη της οργάνωσης της εργατικής τάξης για να απαντηθεί η βαρβαρότητα που θέλουν να της επιβάλλουν. Με διαφώτιση, συζήτηση, άνθρωπο τον άνθρωπο, να μη μείνει κανείς που να πιστεύει στα ψέματα και την προπαγάνδα του μαύρου μετώπου και των συμμάχων του. Να απαλλαγεί η εργατιά από τα βαρίδια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη των αγώνων. Να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ. Να τσακίσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης και του ευρωμονόδρομου. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ. Υπάρχει λύση Υπάρχει ο μόνος δρόμος για να σωθεί ο λαός, ο πλούτος της χώρας και οι παραγωγικές της δυνατότητες: Εξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους. Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Εργατική, λαϊκή εξουσία.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ