Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
Επιτροπές «αξιολόγησης» για τους συμβασιούχους

Στη συγκρότηση επιτροπής «επιλογής - αξιολόγησης» για την πρόσληψη των περίπου 350 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, όλων των ειδικοτήτων, προχώρησε η ΕΡΤ, με απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Η επιτροπή αυτή θα αποτελείται από τους τέσσερις γενικούς διευθυντές, το διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, έναν εκπρόσωπο της ΠΟΣΠΕΡΤ και ένα δικηγόρο από τη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών.

Στην προσπάθειά της να δώσει την εικόνα τάχα αντικειμενικών διαδικασιών και εφαρμογής κριτηρίων, η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι η επιτροπή αυτή θα έχει τη δυνατότητα να συγκροτεί υποεπιτροπές για την αξιολόγηση των επιμέρους συμβασιούχων, οι οποίες θα αποτελούνται από τους προϊσταμένους και έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων, ανάλογα με τον κλάδο από τον οποίο προέρχεται η ειδικότητα, οι οποίες θα «εξετάσουν» και θα «αξιολογήσουν» τους συμβασιούχους βάσει κριτηρίων (μορίων). Οι εισηγήσεις αυτών των υποεπιτροπών θα ελεγχθούν από την κεντρική επιτροπή, η οποία με τη σειρά της θα υποβάλει τις προτάσεις της στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, το οποίο θα αποφασίσει τελικά.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ανακοινώσεις του διευθύνοντα συμβούλου Λ. Ταγματάρχη, την περασμένη βδομάδα, στα κριτήρια για την επαναπρόσληψη των 350 συμβασιούχων (από τους 700) όλων των ειδικοτήτων, εκτός από την «αξιολόγηση» είναι επίσης η προϋπηρεσία στην ΕΡΤ, η οικογενειακή κατάσταση, τα πτυχία, αν είναι κάποιος ΑμΕΑ, αλλά και η... «επένδυση» που έχει κάνει η ΕΡΤ σε ορισμένα πρόσωπα! Παράλληλα, ως βασική προϋπόθεση θεωρείται η μονοθεσία.

Την ίδια στιγμή και ενώ εκκρεμεί ακόμη η επαναπρόσληψη των συμβασιούχων, το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε την πρόσληψη της Ελλης Στάη, ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (ετήσια σύμβαση).

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΡΤ στην τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε τον προϋπολογισμό διαχειριστικής χρήσης 2012 της εταιρείας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το σύνολο των εισροών αναμένεται να φθάσει τα 311.220.000 ευρώ και το σύνολο των εξόδων τα 247.300.000 ευρώ. Συγχρόνως, ως «δικλείδα ασφαλείας» για τον έλεγχο των οικονομικών της εταιρείας αποφασίστηκε η τριμηνιαία αποδέσμευση των κονδυλίων προς τις Γενικές Διευθύνσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ