Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργία στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Την πλήρη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», διεκδικώντας να μην ισχύσουν οι προειδοποιήσεις απόλυσης τεσσάρων εργαζομένων, αλλά και την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων. Την πλήρη στήριξη και την αλληλεγγύη στον αγώνα του Σωματείου Τύπου και Χάρτου Αχαΐας και των εργαζόμενων της εφημερίδας εκφράζει με ανακοίνωση η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου.

«Η απόφαση του Σωματείου των εργαζομένων στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" να κινητοποιηθούν αγωνιστικά για τα δικαιώματά τους, είναι ο μόνος δρόμος για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και δίνεται ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία ότι τα αντεργατικά μέτρα δε θα περάσουν, να αποσύρει τώρα το αντεργατικό σχέδιο. Η εργοδοσία στην εφημερίδα και γενικότερα, ενθαρρυμένη από την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης συνεργασίας μαύρου μετώπου, που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, επιτίθεται να φορτώσει στους εργαζόμενους τα βάρη της κρίσης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας τονίζει δε, ότι τα μέτρα δε θα περάσουν, οι εργαζόμενοι μαζί με το Σωματείο τους, την αλληλεγγύη που θα εκφραστεί στον αγώνα τους, θα τα αποκρούσουν, σημειώνοντας ότι η Ομοσπονδία «θα βρίσκεται πάντα κοντά στον αγώνα σας, απαιτώντας από την εργοδοσία να σταματήσει τις αντεργατικές ενέργειες, να πληρώσει άμεσα τα δεδουλευμένα, να παρθούν πίσω οι απολύσεις».

Απορρίπτουν την πρόταση της εργοδοσίας στον ALTER

Την πρόταση της διορισθείσας προσωρινής διοίκησης της εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση» (ALTER) να δεχτούν οι εργαζόμενοι «κούρεμα» των οφειλόμενων δεδουλευμένων, μειώσεις στους μισθούς τους αλλά και μαζικές απολύσεις, απέρριψε το σύνολο των εργαζομένων.

Τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, σε επιστολή τους προς το μεσολαβητή στη διαδικασία υπαγωγής του Τ/Σ «ALTER» στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα Ι. Καταγή αναφέρουν ότι η πρόταση παραβιάζει τη βασική δέσμευση που δόθηκε από τους εκπροσώπους της εταιρείας ότι θα εξαιρεθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων από «οποιοδήποτε τυχόν μέτρο μείωσης (haircut) απαιτήσεων των πιστωτών του ALTER στο πλαίσιο πλάνου εξυγίανσης της Εταιρείας».

Παράλληλα, στην επιστολή επισημαίνεται ότι η πρόταση «δεν προβλέπει καμία άμεση διαδικασία καταβολής, πολύ περισσότερο εξόφλησης, των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων», αλλά την ίδια στιγμή «προβλέπει σημαντικές περικοπές προσωπικού - απολύσεις με αδιευκρίνιστα κριτήρια, χωρίς οργανωτική πρόταση και με υπονόμευση των δικαιωμάτων, ακόμα και των απολυθέντων εργαζομένων», ενώ «επιχειρεί να περικόψει τις προβλεπόμενες από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας αποδοχές και για το προσωπικό που θα συνεχίσει - κατά την πρόταση - να απασχολείται στον τηλεοπτικό σταθμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ