Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Να συνεχιστεί πάση θυσία ο «κοινωνικός διάλογος»

Συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ είχε χτες ο Γ. Παπανδρέου

Σε ανοιχτή παραίνεση προς τους «κοινωνικούς εταίρους» να προχωρήσουν σε διμερή συμφωνία για το σφαγιασμό των μισθών προχώρησε, χτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ. «Πρέπει να συμφωνήσετε για να μην χρειαστεί η κυβέρνηση να επιβάλει πράξη νομοθετικού περιεχομένου», φέρεται να είπε ο Γ. Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση της μαύρης συμμαχίας είναι αποφασισμένη να επιβάλει τα μέτρα.

Δείχνοντας εμπιστοσύνη στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις εργοδοτικές Ενώσεις και στη συνδικαλιστική πλειοψηφία, ο Γ. Παπανδρέου - σύμφωνα με συνεργάτες του - «αναγνώρισε την ισχύ και τη δύναμη των διμερών συμβάσεων και συμφωνιών των κοινωνικών φορέων και όχι νομοθετικές παρεμβάσεις που τις ανατρέπουν», όταν οι συμφωνίες των εργατοπατέρων με τους εργοδότες κινούνται απαρέγκλιτα στην ίδια ρότα με τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Από την πλευρά των εργοδοτών, τόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλος, όσο και της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης του «διαλόγου» ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, προσπάθησε να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους όσον αφορά τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Ζητήσαμε από το ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί επί της απειλής που ακούγεται ότι θα υπάρξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου». «Αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να αποτρέψουν οι κοινωνικοί φορείς με τον κοινωνικό διάλογο», φέρεται να ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.

Την ίδια ώρα, σε μια επικοινωνιακού χαρακτήρα κίνηση, ο Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος του ΣΕΒ αντάλλαξαν χτες επιστολές, καθώς ο Δ. Δασκαλόπουλος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου, ισχυριζόμενος ότι «οποιαδήποτε κομματική παρεμβολή, προτροπή ή επιδιαιτησία στη φάση αυτή, δεν μπορεί να προσφέρει κάτι ουσιαστικό». Από την πλευρά του, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε «στην υπεύθυνη συμβολή των κομμάτων στον ευρύτερο δημόσιο διάλογο που διεξάγεται» και πρόσθεσε: «Προσβλέπω στην επιτυχή κατάληξη του διαλόγου».

Προχτές, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη, όπου αποφασίστηκε να στηριχθεί ο «διάλογος» με στόχο να προωθηθούν τα μέτρα. Την πλήρη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης επιβεβαίωσε ο Γ. Παπανδρέου και κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, την Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ