Πέμπτη 12 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Παρέμβαση για μαζικό αθλητισμό και πολιτισμό σε κάθε γειτονιά

Στα τρία δημοτικά γήπεδα που υπάρχουν όλα κι όλα στην Αθήνα - ένα από αυτά και της Αλεπότρυπας (φωτ.) - συνωστίζονται δεκάδες αθλητικοί σύλλογοι
Στα τρία δημοτικά γήπεδα που υπάρχουν όλα κι όλα στην Αθήνα - ένα από αυτά και της Αλεπότρυπας (φωτ.) - συνωστίζονται δεκάδες αθλητικοί σύλλογοι
Συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και του πολιτισμού σε κάθε γειτονιά, μέτρα που απαντούν στις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, ζήτησε και πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Αθήνας στη συζήτηση που έγινε για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμά του για το 2012. Κόντρα στη λογική της εκλεγμένης με στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Οικολόγων δημοτικής αρχής που και για τον ΟΠΑΝ ζητά μεγαλύτερη «συμμετοχή» των δημοτών στα προγράμματά τους η «Λαϊκή Συσπείρωση» μεταξύ άλλων ζητά:

  • Αμεση καταβολή των παρακρατηθέντων από τις κυβερνήσεις 12 δισ. ευρώ που προορίζονταν για το Δήμο Αθήνας. Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45%, παράλληλα ενίσχυση των πόρων προς την τοπική διοίκηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δωρεάν παροχές υπηρεσιών του Οργανισμού σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Μέτρα για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, αλλά και του σωματειακού αθλητισμού με ανάπτυξη, βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κάθε γειτονιά, για κάθε ηλικία, με αξιοποίηση της ερασιτεχνικής δημιουργίας, με ενίσχυση των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων, με δημιουργία κέντρων δημιουργικής απασχόλησης.
  • Προστασία και αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων από την τσιμεντοποίηση. Δημιουργία παιδικών χαρών σε κάθε γειτονιά που να είναι ασφαλείας για τα παιδιά.
  • Ανάπτυξη υποδομών αθλητισμού και πολιτιστικών εκδηλώσεων στα σχολεία. Χορήγηση αθλητικού υλικού στα σχολεία όπως ζητάνε οι σύλλογοι γονέων.

Θυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή έχει επιβάλει μια σειρά χαράτσια π.χ. στην άθληση όπως μηνιαία συνδρομή ενηλίκων από 25 ως 40 ευρώ μηνιαίως για χρήση των κολυμβητηρίων του Δήμου. 5 ευρώ ημερήσιο εισιτήριο. 15 ευρώ μηνιαία συνδρομή για εκγύμναση τρεις φορές τη βδομάδα στις αίθουσες γυμναστικής του Δήμου ή 20 ευρώ δίχως περιορισμούς στη συχνότητα εκγύμνασης. 5 ευρώ τέλος εγγραφής για όλες τις δραστηριότητες του ΟΝΑ. Τα ερασιτεχνικά σωματεία, σύλλογοι και ακαδημίες που λειτουργούν εντός ορίων του Δήμου να καταβάλλουν 100 ευρώ ετησίως στον ΟΝΑ για τη χρήση γηπέδων ποδοσφαίρου 11x11 κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ