Παρασκευή 6 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» - «ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»
Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι

Την αναστολή των δύο εκδόσεων δρομολογούν οι εκδότες Κ. Γιαννίκος και Μ. Ανδρουλιδάκης, αντίστοιχα

Το κλείσιμο της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή» δρομολογεί ο ιδιοκτήτης Κώστας Γιαννίκος, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών και το δώρο των Χριστουγέννων. Την ίδια στιγμή, την αναστολή της λειτουργίας της αθλητικής εφημερίδας «Εξέδρα των Σπορ» ανακοίνωσε χτες το απόγευμα στους εργαζόμενους, ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης.

Συγκεκριμένα, χτες ο Κώστας Γιαννίκος ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι προχωρά στην αναστολή της λειτουργίας της εφημερίδας όπως και των περιοδικών εκδόσεων της εταιρείας Bestend, του «TiVo», του «Informer» και του «Δίφωνου». Οπως ισχυρίστηκε ο ιδιοκτήτης ακόμη και απεργίες να μην πραγματοποιούσαν οι εργαζόμενοι, η εφημερίδα δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει παραπάνω από 2 με 3 βδομάδες, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν.

Σε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων της επιχείρησης αναφέρεται ότι κατά την συνάντηση με τον Κ. Γιαννίκο, ο ιδιοκτήτης είπε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει άμεσα έστω και ένα μέρος από τα οφειλόμενα. Δήλωσε επίσης, ότι θεωρεί οποιαδήποτε προσπάθεια για συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή» ως ατελέσφορη, λόγω οικονομικού «αδιεξόδου».

Σε ό,τι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «πρότεινε ένα (σ.σ. καινοφανές) σχέδιο εξόφλησης όλων "των οφειλομένων" αντί χρηματικού ποσού, με αντάλλαγμα τον τίτλο "Ο Επενδυτής" (που κατέχει) και "με τίμημα ένα ευρώ". Και πρόσθεσε ότι ο τίτλος "Ο Κόσμος του Επενδυτή", που είναι υποθηκευμένος σε τράπεζες για χρέη της επιχείρησης, θα παραμείνει ανενεργός (δεν θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά από τον ίδιο ή οποιονδήποτε άλλον) κατόπιν γραπτής συμφωνίας με τους εργαζομένους».

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών χτες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν νέα συνέλευση, αποφασίζοντας να προχωρήσουν σε νέες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι και την Τρίτη 10 Γενάρη. Παράλληλα, προσανατολίζονται στην κατάθεση αγωγής κατά του ιδιοκτήτη την ερχόμενη Δευτέρα, με την οποία θα ζητούν να μην αλλάξουν τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και οποιαδήποτε έσοδα περιέλθουν στην εταιρεία άμεσα να δεσμευτούν για την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά την «Εξέδρα των Σπορ», οι περίπου 80 δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί βρίσκονται στον «αέρα», αφού η πλειοψηφία αυτών είναι ανασφάλιστοι, εργάζονται με «μπλοκάκια» και «δελτία παροχής υπηρεσιών». Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, ανέλαβε την έκδοση της εφημερίδας από τον περασμένη Ιούνη, όταν ο Στ. Ψυχάρης του παρέδωσε τον τίτλο και την έκδοση της εφημερίδας. Από τότε που ανέλαβε ο Μ. Ανδρουλιδάκης δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση εργασίας, οι αποδοχές των εργαζομένων είναι «κουτσουρεμένες», ενώ τους οφείλονται μισθοί ως και 2 μήνες όπως επίσης και το δώρο των Χριστουγέννων.

  • Σε νέες 48ωρες απεργίες προχωρούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία», διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων από τον Αύγουστο καθώς και το δώρο των Χριστουγέννων. Χτες, εκδικάστηκε η αίτηση της «Χ. Κ. Τεγόπουλος» για υπαγωγή στις διαδικασίες του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ