Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Διαμαρτυρία για το «πάσο»

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Πέμπτη (22/12) στις 10 π.μ. στο ΥΠΠΟΤ ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου, Κινηματογράφου, με βασικό αίτημα το δωρεάν «πάσο» για όλους τους σπουδαστές.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ακόμη και το πάσο, ένα κομμάτι χαρτί, είτε ξεπουλιέται στις εταιρείες για να αγοράζεται ακριβά από τους φοιτητές - σπουδαστές πελάτες, είτε σταματούν τη χορήγησή του, εν μια νυκτί, φορτώνοντας σε εμάς και τις οικογένειές μας άλλο ένα καθημερινό χαράτσι». Οι σπουδαστές προσθέτουν ότι «σε μια περίοδο που έχουμε γονατίσει από τα συνεχόμενα μέτρα που προωθούν τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και η σημερινή κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, σε μια περίοδο που αρκετοί σπουδαστές είτε αναγκάζονται να δουλεύουν για να καλύψουν τα έξοδα των διδάκτρων, είτε αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, το υπουργείο Πολιτισμού, ως αποκλειστικά αρμόδιο για τις Ανώτερες Καλλιτεχνικές Σχολές, προσθέτει σε εμάς και τις οικογένειές μας άλλο ένα καθημερινό χαράτσι, καθώς, ενώ πέρασαν δυο μήνες από την έναρξη της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς, ακόμα δεν έχουν χορηγηθεί τα πάσο από τις σχολές μας».

Η απάντηση από το ΥΠΠΟΤ στο αίτημα ήταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ότι το ζήτημα έχει προωθηθεί, τελικώς, σε εξωτερικό συνεργάτη για να γνωμοδοτήσει» (!). «Στον εμπαιγμό του υπουργείου, το οποίο με σοβαρότατη καθυστέρηση έρχεται να σμπαραλιάσει και το τελευταίο δικαίωμα που είχαμε για δωρεάν μετακίνηση με τη χορήγηση δωρεάν ΠΑΣΟ, απαντάμε με οργανωμένο αγώνα μέσα από το σύλλογο και τις επιτροπές αγώνα», λένε οι σπουδαστές και απαιτούν:

«Να δοθούν δωρεάν ΠΑΣΟ, τώρα, σε όλους τους σπουδαστές των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών.

Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών - σπουδαστών - φοιτητών - ανέργων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΚΤΕΛ, λεωφορεία, ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ)». Καλούν σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας και απευθυνόμενοι στους σπουδαστές σημειώνουν: «Δυνάμωσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σύλλογό σου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ