Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλεσαν σε οργάνωση και αντίσταση τους εργάτες της «ΤΥΡΑΣ»

Παρέμβαση χτες από την Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, το κλαδικό συνδικάτο της περιοχής και την Εργοστασιακή Επιτροπή στον «Όλυμπο»

Το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «ΤΥΡΑΣ» στα Τρίκαλα - ανήκει στον Ομιλο Αφων Σαράντη, μαζί με τη γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος» στη Λάρισα και «Ροδόπη» στην Ξάνθη, καθώς και επιχειρήσεις που λειτουργούν στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία - επισκέφτηκαν, χτες, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Λάρισας και της Εργοστασιακής Επιτροπής στον «Ολυμπο», προκειμένου να ενημερώσουν τους 250 εργαζόμενους και να συζητήσουν μαζί τους για τα πρόσφατα αντεργατικά μέτρα που πήρε η διοίκηση του Ομίλου και στρέφονται εναντίον τους κι εναντίον όλων των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις του.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων που έφτασαν μέχρι την πύλη του εργοστασίου, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με όσους περισσότερους εργάτες και από τις δυο βάρδιες. Πράγμα καθόλου εύκολο, αν αναλογιστεί κανείς το κλίμα φόβου που επικρατεί στους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης, την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν «γκέτο» κι όπου, όχι μόνο δε λειτούργησε ποτέ συνδικαλιστικό σωματείο, αλλά ακόμα και η λέξη συνδικαλισμός θεωρείται «άγνωστη» και «βλαβερή» κι είναι ανεπίτρεπτο κι επικίνδυνο να ακούγεται μέσα στο εργοστάσιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί από τους εργάτες περνούσαν, με γοργό βήμα, την πύλη του εργοστασίου, ρίχνοντας κλεφτές ματιές προς τους συνδικαλιστές, ενώ στο βλέμμα και όσων βρήκαν το θάρρος να σταθούν για ελάχιστα λεπτά της ώρας αντίκρυ τους και να συνομιλήσουν μαζί τους, διέκρινε κανείς μια βιασύνη και μια αγωνία. Στο κλίμα απογοήτευσης που καλλιεργεί η εργοδοσία οι συνδικαλιστές απάντησαν: «Υπόθεση του καθένα μας προσωπικά και όλων μαζί ως εργαζόμενοι, ως εργατική τάξη, είναι να σηκώσουμε το κεφάλι, ν' αντισταθούμε και, περνώντας σε αγωνιστική αντεπίθεση, να επιβάλλουμε αυτό που συμφέρει στην τάξη μας και στο λαό κι είναι κόντρα στα συμφέροντα των αφεντικών», του απάντησε ο συνδικαλιστής.

Κάλεσμα στον αγώνα

Οι συνδικαλιστές μοίρασαν στους εργαζόμενους ανακοίνωση των συνδικαλιστικών φορέων που εκπροσωπούν, με την οποία καλούνται να συμμετέχουν στον αγώνα που ξεκίνησαν οι συνάδελφοί τους στον «Ολυμπο» και στη «Ροδόπη», με συσπείρωση στα κλαδικά σωματεία και στην Ομοσπονδία, την εκλογή εργοστασιακών επιτροπών, δηλώνοντας πως δεν αναγνωρίζουν τις Ενώσεις Προσώπων και παίρνοντας πίσω τις υπογραφές που αναγκάστηκαν να βάλουν.

«Σ' αυτόν τον αγώνα - τονίζεται στην ανακοίνωση- πρέπει να μπείτε και οι εργαζόμενοι της «ΤΥΡΑΣ» και να συντονιστούμε όλοι μαζί, να μη χρησιμοποιείστε ως απεργοσπαστικός μηχανισμός. Με τη δημιουργία επιτροπής αγώνα, ή ό,τι άλλο εσείς κρίνετε αναγκαίο μέσα από Γενικές Συνελεύσεις να πάρετε πίσω τις υπογραφές. Είμαστε στο πλευρό σας για όποια βοήθεια χρειαστείτε. Είμαστε έτοιμοι να ενωθούμε σαν μια γροθιά για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζήσουμε σαν άνθρωποι και να προστατέψουμε το μέλλον των οικογενειών μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη για την υπογραφή της σύμβασης(2013-04-10 00:00:00.0)
Στην υπηρεσία της εργοδοσίας ο νόμος για τις «Ενώσεις Προσώπων»(2011-12-13 00:00:00.0)
Αντιστέκονται στην επίθεση της εργοδοσίας(2011-12-13 00:00:00.0)
Οργανώνονται για ν' αντιμετωπίσουν την εργοδοτική επιθετικότητα(2011-11-26 00:00:00.0)
Ξεκάθαρη προειδοποίηση στην πολυεθνική(2006-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ