Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρεμβάσεις για την προστασία των λαϊκών οικογενειών

Παρεμβάσεις στο Δήμο Παύλου Μελά και σε γραφεία της ΔΕΗ πραγματοποίησαν οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα για την προστασία των εργατικών λαϊκών οικογενειών από τη φοροεπέλαση και το σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης συγκυβέρνησης - ΕΕ των μονοπωλίων.

Χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Ανω Πόλης πραγματοποίησε κινητοποίηση στη ΔΕΗ της Αγίου Δημητρίου. Μπήκε στα ταμεία και κάλεσε τον κόσμο να πληρώσει μόνο το λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι. Επί τόπου δεκάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, πλήρωσαν το λογαριασμό χωρίς το χαράτσι, στο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών.

Η δράση της Λαϊκής Επιτροπής βρήκε απήχηση σε καταναλωτές που ενώ είχαν πάει στη ΔΕΗ με σκοπό να πληρώσουν και το χαράτσι, τελικά εντάχθηκαν στο οργανωμένο κίνημα άρνησης πληρωμής του χαρατσιού. Ακόμα, συντάχθηκε και μια υπεύθυνη δήλωση με την οποία γνωστοποίησαν ότι έχουν πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος, αλλά αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι και απαίτησαν από τον προϊστάμενο της ΔΕΗ να την παραλάβει και να την πρωτοκολλήσει, όπως τελικά και έγινε.

Το βράδυ της Δευτέρας, οι Λαϊκές Επιτροπές Πολίχνης, Ευκαρπίας και Σταυρούπολης, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά, απαιτώντας να πάρει θέση ενάντια στα χαράτσια και να στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών οικογενειών από την πολιτική που τις καταδικάζει στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, και τα παιδιά της στον υποσιτισμό. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να στείλει εξώδικο στη ΔΕΗ για να μην κόψει το ρεύμα από κανένα σπίτι εργατικής λαϊκής οικογένειας που δεν έχει και δεν θέλει να πληρώσει το χαράτσι καθώς και να καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης του μέτρου για το χαράτσι στα ακίνητα.

Η Λαϊκή Επιτροπή απαίτησε μέτρα προστασίας των μαθητών από τον υποσιτισμό (να χορηγείται καθημερινά στους μαθητές, με ευθύνη του Δήμου, χυμός ή γάλα, σάντουιτς ή τυρόπιτα). Απαίτησε να μη ζητηθεί ούτε ένα ευρώ από τους γονείς για κάλυψη αναγκών στα σχολεία (θέρμανση, φωτοτυπίες κλ.π.). Μέτρα τώρα για τους ανέργους, όπως μείωση ανταποδοτικών τελών, απαλλαγή από τροφεία και δίδακτρα στις υπηρεσίες του δήμου. Εκτακτο βοήθημα 1.500 ευρώ για κάθε άνεργο. Εξασφάλιση περίθαλψης για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ