Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ετοιμο την άνοιξη;

Την ερχόμενη άνοιξη θα είναι έτοιμο, σύμφωνα με το ΥΠΠΟΤ, το αρχαιολογικό πάρκο, που οριοθετείται από τις λεωφόρους Β. Κωνσταντίνου, Β. Σοφίας και τη Ρηγίλλης και περιλαμβάνει το Βυζαντινό Μουσείο και το περιβάλλον του και τη σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη - το Λύκειο του Αριστοτέλη. Οι εργασίες ανάδειξης του Λυκείου (διαμορφώσεις του χώρου και στέγαστρα) «θα» ολοκληρωθούν το 2013.

Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έδωσε η γγ του ΥΠΠΟΤ, Λίνα Μενδώνη, με αφορμή τη συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την ανάδειξη τριών παλαιοχριστιανικών τάφων, που μεταφέρθηκαν στο περιβάλλον του Βυζαντινού Μουσείου μετά την ανακάλυψή τους (1996) στην οδό Πετμεζά, κατά τη διάνοιξη του μετρό.

Η διαμόρφωση του πάρκου (ξεκίνησε το 2010) γίνεται με «χορηγία» του ΟΠΑΠ (4 εκατ. ευρώ), απόδειξη κι αυτή του πώς αντιλαμβάνεται την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς το αστικό κράτος. Μάλιστα, το 2009 ο Αντ. Σαμαράς, ως υπουργός Πολιτισμού, είπε ότι «το πρόγραμμα αυτό δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη χορηγία και την προσφορά» της ΟΠΑΠ ΑΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ