Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιτυχία της κυβέρνησης σημαίνει αποτυχία του λαού...

Ημερήσιος Κήρυκας

«ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Λουκάς Παπαδήμος, περιχαρής και αισιόδοξος δίπλα στον Ζ. Μπαρόζο. Ε, αυτό ακριβώς είναι που ...δε θέλουμε!

Θα έχετε προσέξει, άλλωστε, πως οι μετέχοντες στην κυβέρνηση μιλούν πάρα πολύ για το πόσο μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας έχει το έργο τους, παρά για το ...ποιο είναι το έργο αυτό.

Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως, αν εξηγήσουν τι θέλουν να κάνουν, οι μόνοι που θα τους υποστηρίξουν θα είναι ο Μπαρόζο, παρέα με τον Γιούννκερ, τον Αλταφάζ, τον Σόιμπλε, τον Βαν Ρομπάι και όλους αυτούς τους απίθανους κυρίους που έχουν εισβάλει στην καθημερινότητά μας.

Ετσι, λοιπόν, ακούμε γενικά κι αόριστα για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και για «προκλήσεις» ή για «ανάγκες προσαρμογής». Αντιθέτως, ακούμε σπάνια για μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις ορίων ηλικίας, ανεργία, ακρίβεια, φορομπηχτική πολιτική.

Ομως, αυτά για τα οποία αποφεύγουν να μιλάνε είναι ακριβώς αυτά τα οποία βιάζονται να κάνουν. Γι' αυτό και έστησαν αυτό το τρικομματικό πανηγύρι....

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που έχουμε και την Ντόρα Μπακογιάννη να τοποθετεί το πολιτικό σκηνικό στη ...θέση του. Αλλιώς τι θα κάναμε; Δε θα ξέραμε πού πάμε...

Ετσι, λοιπόν, πληροφορηθήκαμε ότι από τη μία υπάρχει ο «ευρωπαϊκός εξορθολογισμός» και από την άλλη η «κρατικοδίαιτη προσκόλληση»! Τι μαθαίνει κανείς...

Το μόνο που δεν έχουμε κατανοήσει είναι το πώς γίνεται επί 20 τουλάχιστον χρόνια όλες αυτές οι εκ βάθρων ...διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις να τα καταφέρνουν και να υπηρετούν τα ίδια ακριβώς συμφέροντα!


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ