Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

ΟΙ «ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ»: «Η αδυναμία συνεννόησης των κομμάτων απειλεί να κακοποιήσει τα βασικά συστατικά του πολιτεύματος. Γι' αυτό είναι επείγουσα ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση για μια πραγματική κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτό (...) απαιτεί ένα σχήμα με αξιόπιστους συντελεστές σε μια σύνθεση που να εκμεταλλεύεται τις υγιείς δυνάμεις του πολιτικού προσωπικού» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ: «Το καλό είναι πως επιτέλους φανερώνονται υγιείς και αποφασιστικές δυνάμεις στο πολιτικό σκηνικό (...) Αυτές οι δυνάμεις, σε διάφορα κόμματα, σταμάτησαν χτες, στο παρά πέντε, το πολιτικό σύστημα από την αυτοκτονία. Σήμερα είναι, όμως, η πλέον κρίσιμη μέρα. Οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς οφείλουν να συμφωνήσουν σε μία αξιόπιστη λύση» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ «ΔΟΥΛΕΙΑ»: «Χρειαζόμαστε ισχυρό και πραγματικό πρωθυπουργό (...) να είναι αναγνωρίσιμος στα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας και ένα νέο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο με επαγγελματική επάρκεια. Επίσης, καθαρά πολιτικά πρόσωπα απ' όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων, που θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Τίποτα λιγότερο! (...) Αλλιώς δεν γίνεται δουλειά...» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: «Μεγάλης σημασίας χαρακτηρίζει η Alpha Bank την απόφαση τριών πολιτικών κομμάτων της χώρας για τη δημιουργία νέας κυβέρνησης (...) "Ευχής έργον θα ήταν να μην επηρεάσει ο χρόνος των εκλογών το έργον της κυβέρνησης αυτής ώστε να της δοθεί άπλετος χρόνος για την επιτέλεσή του" σημειώνει η Alpha Bank (...) επισημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση (...) είναι σε θέση να ενεργοποιηθεί άμεσα και αποτελεσματικά στους ακόλουθους τομείς: α) Να δώσει αξιόπιστα και αναμφισβήτητα μηνύματα διεθνώς ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική σταθερότητα με Κυβέρνηση ικανή να ενεργήσει αποφασιστικά και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για έξοδο της χώρας από την κρίση και πολιτική βούληση για την έγκαιρη και πλήρη αποκατάσταση της οικονομικής της αυτοδυναμίας. β) Να διακηρύξει με αδιαμφισβήτητο τρόπο την απαρέγκλιτη απόφασή της για εφαρμογή των μέτρων που είναι αναγκαία για την επίτευξη των στόχων του ΜΠΔΣ 2011-2015» (το θέμα στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ