Τρίτη 18 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω από την ΕΣΗΕΑ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στον Τύπο και τα ΜΜΕ, με αποφάσεις των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών, συμμετέχοντας στις πανεργατικές απεργίες, όμως μία μέρα νωρίτερα προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δημοσιογραφική «κάλυψη». Σήμερα καμία ενημερωτική εκπομπή, κανένα δελτίο ειδήσεων και «ζωντανό» πρόγραμμα δε θα μεταδοθεί από τα κανάλια, ενώ αύριο Τετάρτη δε θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα.

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στην ΕΣΗΕΑ κάτω από τα πανό των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, απευθύνει με ανακοίνωση το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Τους καλεί, επίσης, να συμμετάσχουν με κάθε τρόπο και τις επόμενες μέρες στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ: Αύριο Τετάρτη στην Ομόνοια 11 π.μ. και πορεία στη Βουλή (προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 π.μ.). Την Πέμπτη με περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές (προσυγκέντρωση στις 9 π.μ. Ακαδημίας και Σίνα). Το Σάββατο 22 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην ΕΣΗΕΑ σε σύσκεψη.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «ομοβροντίες μέτρων εξαγγέλλει συνεχώς η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τη νεολαία. Με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή ενταφιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κι ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Καταδικάζουν τα παιδιά μας στην ανεργία, στη φτώχεια, στην αμάθεια. Ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία.

Θέλουν όλοι μαζί μισθούς Βουλγαρίας, νέες μαζικές απολύσεις, νέα βαριά χαράτσια, δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά εκ περιτροπής και ανασφάλιστη. Θέλουν δούλους στην υπηρεσία των μονοπωλίων. Στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ βγάζουν τους εργαζόμενους στην εφεδρεία. Επιχειρείται νέα λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων με την ανταλλαγή των ομολόγων. Οι εργοδότες "τιμωρούν" κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι, που αντιστέκεται! Εχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων για τα κέρδη της πλουτοκρατίας».

ΕΡΤ, ΑΠΕ - ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί

Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την ένταξη των εργαζομένων στα κρατικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ - ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί, Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) στο ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, ζήτησαν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι εργαζόμενοι των κρατικών ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς, στο «Κανάλι της Βουλής» και τις Γενικές Γραμματείες Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απήργησαν και χτες για 5η μέρα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν χτες ότι η πιθανή ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο ανοίγει την «κερκόπορτα» για τα ασφαλιστικά ταμεία και οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων και στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης. Σημείωσαν, δε, ότι ο αγώνας των εργαζομένων στα κρατικά ΜΜΕ αφορά άμεσα το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και τα κυβερνητικά σχέδια για κλείσιμο της ΕΤ-1, της «Ραδιοτηλεόρασης», του ραδιοφωνικού σταθμού «9,54», τη συρρίκνωση των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά και τις επικείμενες απολύσεις μέσω της εργασιακής εφεδρείας. Παράλληλα, αβέβαιο είναι το «μέλλον» και των 500 περίπου εργαζομένων που οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου λήγουν στις 17 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ