Τρίτη 18 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΣΟ - ΠΑΜΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια μέρα για τη φτώχεια

Στιγμιότυπο από την προχτεσινή εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την προχτεσινή εκδήλωση
Ινδοί εργάτες - μετανάστες με τις γυναίκες και τα παιδιά τους βρέθηκαν προχτές Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Κορωπίου, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή τη χτεσινή παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας, από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ και την Επιτροπή Αγώνα Εργατών βιομηχανικής ζώνης της περιοχής.

Μετανάστες βιομηχανικοί εργάτες που ζουν 10 και 15χρόνια στην περιοχή. Σήμερα πολλοί από αυτούς είναι μακροχρόνια άνεργοι και δεν μπορούν να πάρουν ακόμα και αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας, γιατί η κυβέρνηση τους αποκλείει. Προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα παιδιά, με τα σχολεία επειδή δεν υπάρχουν θέσεις, πρέπει να τα πηγαίνουν πιο μακριά. Οπως ανέφεραν και στο «Ριζοσπάστη» σημαντικό γι' αυτούς και κυρίως για τις γυναίκες που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα για τη συνένωση των οικογενειών, είναι να μάθουν Ελληνικά γιατί δεν ξέρουν και αυτό τούς απομονώνει. Θεωρούν πολύ σημαντικό το σχολείο μεταναστών στην περιοχή που έχει κάνει το ΠΑΜΕ και ήδη πολλές Ινδές γυναίκες μετανάστριες έχουν αρχίσει να πηγαίνουν.

«Ζούμε στο πετσί μας τη σύγχρονη βαρβαρότητα. Βλέπουμε και το διαπιστώνουμε καθημερινά ότι και στο λεγόμενο αναπτυγμένο δυτικό κόσμο, η φτώχεια, η ανέχεια, η αμάθεια για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι μια τραγική πραγματικότητα», είπε η Ειρ. Τσέκα από την Επιτροπή Αγώνα Εργατών βιομηχανικής ζώνης Κορωπίου. Η Χρ. Λαμπούδη από το ΠΑΜΕ είπε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτοί που κερδίζουν από τη φτώχεια τη δική μας, είναι αυτοί που ελέγχουν τις πολυεθνικές εταιρείες, τα μονοπώλια, τις βιομηχανίες είναι αυτοί που με ένα όνομα τους λέμε καπιταλιστές και φυσικά και οι κυβερνήσεις που τους βοηθούν στο να μας εκμεταλλεύονται». Ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Γ. Μαυρίκος υπογράμμισε ότι «βασική θέση μας είναι ότι οι οικονομικοί μετανάστες πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους εργαζόμενους όπου κι αν βρίσκονται». Και κάλεσε τους μετανάστες με τις οικογένειες και τα παιδιά τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Τα παιδικά χαμόγελα «άνθισαν» στα πρόσωπα των μεταναστόπουλων και στα κατάπληκτα μάτια των μωρών, όταν βγήκε ο γελωτοποιός με τις κωμικές γκριμάτσες του και τα παιχνίδια. Στα παιδιά μοιράστηκαν και δώρα από το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ