Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Φούμαρα η διανομή αγροτικής γης

Φούμαρα αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, η κυβερνητική εξαγγελία για διανομή αγροτικής γης σε νέους αγρότες, ακτήμονες και ανέργους. Τα 3.000.000 στρέμματα που αρχικά είχαν προπαγανδιστεί αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός και όπως αναφέρουν γνωρίζοντες το θέμα είναι ζήτημα αν δοθούν τελικά μερικές χιλιάδες στρέμματα.

Πάντως, στο Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίθηκε χτες το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων - Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων - Αγροτικές Μισθώσεις». Ενα νομοσχέδιο που μοιράζει τα φιλέτα αγροτικής γης σε μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες και δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς και περιφερειάρχες να μπορούν να ξεπουλούν ελεύθερα δημόσια περιουσία σε μεγαλοεπενδυτές και μεγαλοκεφαλαιούχους.

Το δεύτερο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις» αφορά τη νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων το οποίο είναι ένα θέμα που έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και χρόνια. Δεν αποκλείεται να επιβληθούν και εδώ χαράτσια νομιμοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ