Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πολύμορφες μαθητικές κινητοποιήσεις

Σε διάφορες περιοχές της χώρας αντήχησαν τα αιτήματα των μαθητών

Από τη χτεσινή πορεία στην Πάτρα
Από τη χτεσινή πορεία στην Πάτρα
Το δίκαιο αίτημα των μαθητών «θέλουμε βιβλία, καθηγητές, σχολεία» αντήχησε χτες στις πολύμορφες κινητοποιήσεις που έγιναν σε διάφορες περιοχές.

Για πάνω από μία ώρα, 400 και πλέον μαθητές από σχολεία του Κορυδαλλού μαζί με γονείς απέκλεισαν τη Γρηγορίου Λαμπράκη στο ύψος του Δημαρχείου. Στη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε, ο κόσμος επικροτούσε τους μαθητές και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Το τοπικό Συντονιστικό των μαθητών του Κορυδαλλού, συνεδρίασε μετά και αποφάσισε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά στις 5 Οκτώβρη και στη σύσκεψη του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά το ερχόμενο Σάββατο, καλώντας και τα άλλα σχολεία να κατέβουν στους δρόμους. Σε σχολεία της Νίκαιας γίνονται μαθητικές γενικές συνελεύσεις.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά καλεί τους μαθητές να συμμετέχουν και στη σημερινή κινητοποίηση στις 10 το πρωί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και της εγκατάστασης Παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο.

Χθες το πρωί, μαθητές από τα λύκεια 1ο και 2ο Μπραχαμίου, 1ο Αργυρούπολης, 1ο Ελληνικού, 1ο Γλυφάδας, 3ο Αλίμου συγκεντρώθηκαν στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του μετρό στον Αγ. Δημήτριο. Εκλεισαν συμβολικά το δρόμο για λίγα λεπτά μοιράζοντας σε διερχόμενους οδηγούς και περαστικούς την ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Εγραψαν στο οδόστρωμα το σύνθημα «θέλουμε βιβλία, καθηγητές, σχολεία» και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Μπραχαμίου.

Μαθητές από το 3ο Λύκειο Αμαρουσίου και το Λύκειο Αναβρύτων έκαναν κινητοποίηση στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου επέδωσαν την ανακοίνωση του ΣΑΣΑ, ενώ αποφάσισαν να καλέσουν και τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής σε συντονισμό.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η κινητοποίηση στην Αρτα με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από 5 λύκεια και 4 γυμνάσια που βρίσκονται υπό κατάληψη. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κιλκίς, σταμάτησε συμβολικά μπροστά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (πετάχθηκαν αυγά και ντομάτες) και ολοκληρώθηκε με συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου προς το δημαρχείο.

Μαθητική κινητοποίηση έγινε και στο Αγρίνιο με κατάληξη στο Δημαρχείο, παρά τις προσπάθειες που εκφράστηκαν μέσω διαδικτύου να αποτραπεί η συμμετοχή στην κινητοποίηση του Συντονιστικού. Στο μεταξύ, ενδεικτικό των ελλείψεων είναι το περιστατικό σε Γυμνάσιο στον Αγ. Κωνσταντίνο όπου έγινε κλήρωση των 6 διαθέσιμων βιβλίων για το μάθημα των αρχαίων ελληνικών!

Σε καταλήψεις των σχολείων τους έχουν προχωρήσει με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους, μαθητές στη Λαμία και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδας. Αρχή έγινε από τα 2ο και 4ο Λύκεια Λαμίας την προηγούμενη Τρίτη και ακολούθησαν χτες και προχτές τα 1ο και 5ο Λύκεια και το ΕΠΑΛ Λαμίας. Σε κατάληψη βρίσκονταν χτες και τα Λύκεια Δομοκού και Αταλάντης.

Στην Αχαΐα χτες ήταν υπό κατάληψη 33 σχολεία και στην Καλαμάτα, όλα τα λύκεια της πόλης και το Μουσικό σχολείο. Κινητοποίηση μαθητών έγινε χθες και στον Πύργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ