Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ - ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ
Φέσια 1,7 δισ. ευρώ στο 8μηνο

Διόγκωση πάνω από 32%, παρά τη συρρίκνωση των εμπορικών δοσοληψιών

Eurokinissi

Θηριώδεις διαστάσεις προσλαμβάνουν τα κάθε είδους φέσια, οι ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές, ως αποτέλεσμα της όξυνσης, των εκδηλώσεων και των φαινομένων της καπιταλιστικής κρίσης. Η συγκεκριμένη διαδικασία, παρά και τα μέτρα ελέγχου και κατευνασμού από την πλευρά των τραπεζών, θα προσλαμβάνει ολοένα και εντονότερους ρυθμούς μέχρις ότου βγουν οριστικά έξω από την επιχειρηματική πιάτσα οι πλέον αδύναμοι κρίκοι, ακόμη και για εμφανιζόμενες, μέχρι σήμερα, ισχυρές επιχειρηματικές μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει η «Τειρεσίας ΑΕ» στο 8μηνο Γενάρη με Αύγουστο 2011 οι ακάλυπτες επιταγές απογειώθηκαν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, με τις απλήρωτες συναλλαγματικές να φτάνουν στα 157 εκατ. ευρώ, συνολικά δηλαδή μαζεύτηκαν περίπου 1,7 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε φέσια ύψους 8,5 εκατ. ευρώ για κάθε εργάσιμη μέρα !

Πρόκειται για νέο «ρεκόρ», που έρχεται να «δέσει» με τη βύθιση του ΑΕΠ, με τη διαδικασία καταστροφής κεφαλαίων, με τα απούλητα παραγόμενα εμπορεύματα, τη διακοπή της «ομαλής» ροής κεφαλαίων. Τα σπασμένα μετακυλίονται πρώτα και κύρια στους αδύναμους κρίκους της «αγοράς», αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, που βρίσκονται αντιμέτωποι και με τα νέα ανυπέρβλητα αδιέξοδα.

Στο 8μηνο Γενάρης - Αύγουστος 2011:

Οι ακάλυπτες επιταγές έφτασαν στα 1,5 δισ. ευρώ (από 1,1 δισ. ευρώ στο 8μηνο του 2010) με το ποσοστό αύξησης να διαμορφώνεται σε 32,8% και αυτό παρά και την κάθετη πτώση των εμπορικών δοσοληψιών. Σε αριθμό τεμαχίων ξεπέρασαν τις 126.000.

Οι απλήρωτες συναλλαγματικές διογκώθηκαν στα 157 εκατ. ευρώ (από 147,9 εκατ. ευρώ) με ποσοστό αύξησης 6,2%.

Στο σύνολο (ακάλυπτες επιταγές - συναλλαγματικές) έφτασαν στα 1,7 δισ. ευρώ (από 1,3 δισ. ευρώ) παίρνοντας αύξηση 30,8%.

Για το μήνα Αύγουστο το 53% από τα συνολικά φέσια από ακάλυπτες επιταγές αντιστοιχεί μόλις στο 1% του συνολικού αριθμού τεμαχίων που «διαμαρτυρήθηκαν». Οπως προκύπτει τα μεγάλα κανόνια αφορούν κατά μέσο όρο ποσά ύψους 54.000 ευρώ ανά τεμάχιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ