Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΝΤΕΡΚΕΜ»
Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ

Στιγμιότυπο από την απεργία στην «ΙΝΤΕΡΚΕΜ»
Στιγμιότυπο από την απεργία στην «ΙΝΤΕΡΚΕΜ»
Με τη συνέχιση των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών απαντούν οι εργαζόμενοι στο χημικό εργοστάσιο «ΙΝΤΕΡΚΕΜ» στο Βαθύ Αυλίδας, απαιτώντας να ανακληθούν οι έξι απολύσεις στις οποίες προχώρησε η αγγλική «CONSILIA» του ομίλου της «ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ». Η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική από την περασμένη Δευτέρα.

Καθημερινά οι εργαζόμενοι από τις 6 το πρωί περιφρουρούν την απεργία τους, συγκεντρώνονται στην πύλη του εργοστασίου, όπου έχουν αναρτήσει πανό με συνθήματα όπως «Μόνιμη δουλειά για τους εργαζόμενους», «Αγωνιστικά διεκδικούμε τα δικαιώματά μας» κ.ά. Ετσι και χτες έπεσε στο κενό η απεργοσπαστική επιχείρηση της εργοδοσίας, που κάλεσε ακόμα και την αστυνομία προκειμένου να μπάσει στο εργοστάσιο βυτιοφόρα. Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία επιχείρησε να σπάσει την απεργία. Την περασμένη Δευτέρα η εταιρεία είχε φέρει κλούβα της αστυνομίας και περιπολικά της αστυνομίας και της ασφάλειας για να ...περιφρουρήσει τα συμφέροντά της. Η άμεση παρέμβαση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, καθώς και των ταξικών δυνάμεων της περιοχής, είχαν ως αποτέλεσμα να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας. Οπως τόνισε στον «Ρ» ο πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου, Θ. Γιαπλές, αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις, ο αγώνας θα συνεχιστεί, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη συνεχή παρουσία στελεχών του ΠΑΜΕ, που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων. Συνάντηση μαζί τους είχε την περασμένη Τρίτη ο Γ. Μαρίνος, ενώ το ΚΚΕ κατέθεσε και σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

Συμπαράσταση από τους οδηγούς ταξί

Χτες, σε μια κίνηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης το σωματείο και οι ιδιοκτήτες ταξί της Χαλκίδας πήγαν στο χώρο του εργοστασίου και διαδήλωσαν μαζί με τους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Χαλκίδας δήλωσε στον «Ρ»: «Με την ενέργειά μας αυτή θέλουμε να δείξουμε ότι το διαίρει και βασίλευε που επιδιώκει η κυβέρνηση δεν πρέπει να περάσει».

  • Στο μεταξύ, οι έξι απολύσεις που έγιναν την προηγούμενη Πέμπτη στην «ΙΝΤΕΡΚΕΜ» δεν είναι οι μοναδικές. Η «CONSILIA» έκλεισε τη μικρή θυγατρική της «ΛΑΜΔΑ ΛΑΜΔΑ» και απέλυσε τους 10 από τους 13 εργαζόμενους.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ