Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συζήτηση για το ψυχιατρείο Κέρκυρας

Με ... φραστικά τερτίπια επιχείρησε χτες στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης να δικαιολογήσει τη διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο του ψυχιατρείου Κέρκυρας, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χαράλαμπου Χαραλάμπους.

Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι «το ψυχιατρείο Κέρκυρας δεν κλείνει», αλλά «αυτό το ψυχιατρείο όπως και όλα τα ψυχιατρεία της χώρας συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους μέσα στο πρόγραμμα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης». Στη συνέχεια όμως ανέφερε ότι «η δέσμευση που υπάρχει (σ.σ με βάση την ευρωπαϊκή συμφωνία Σπίνσλα) είναι να προβούμε σε σταδιακή κατάργηση των ψυχιατρείων και την ένταξη τους στα γενικά νοσοκομεία».

Παίρνοντας τον λόγο ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους αναφέρθηκε σε «σε γραπτή εισήγηση του υπουργείου Υγείας όπου σε τουλάχιστον 5 πίνακες που αναφέρονται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας έχουν στην παρένθεση την λέξη κλείσιμο», τονίζοντας «κλείνετε το ψυχιατρικό νοσοκομείο και την ίδια στιγμή αφήνετε τις δομές αυτές εντελώς ανυπεράσπιστες». Αναφερόμενος συνολικά στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση σχολίασε ότι «αυτό που πάει να γίνει δεν είναι αποασυλοποίηση των ψυχικά ασθενών αλλά η παράδοση της Ψυχικής Υγείας στους ιδιώτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ