Τρίτη 26 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Σε ρότα μεταλλίου η Εθνική γυναικών

Oύτε η χρυσή ολυμπιονίκης του Πεκίνου στην υδατοσφαίριση, Ολλανδία, μπόρεσε να σταματήσει τη ρότα της Εθνικής γυναικών για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Σανγκάη. Στο χτεσινό προημιτελικό η Ελλάδα επικράτησε 12-10 της Ολλανδίας και πλέον θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Τετάρτης την Ιταλία διεκδικώντας το εισιτήριο για τον τελικό. Πάντως ό,τι και να συμβεί η Εθνική γυναικών έχει μπει πλέον σε πορεία κατάκτησης μεταλλίου, το οποίο εαν έρθει θα είναι το δεύτερο για την ελληνική υδατοσφαίριση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και το πρώτο για την Εθνική γυναικών.

Η εκπληκτική επίθεση της ελληνικής ομάδας στο δεύτερο οκτάλεπτο (5-1 το επιμέρους σκορ) και η φοβερή άμυνα στην τελευταία περίοδο ήταν τα στοιχεία που έφεραν τη νίκη. Τα οκτάλεπτα: 3-4, 5-1, 2-3, 2-2.

Ελλάδα: Κούβδου, Τσουκαλά 2, Μελιδώνη, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου 3, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου 2, Λαρά, Γουλά. Ολλανδία: Φαν ντερ Μέιντεν, Σμιτ 1, Φρεντερίκα Κάμπουτ 2, Χακβέρντιαν 1, Φαν ντερ Σλοτ, Στόμπχορστ, Φαν Μπέλκουμ 3, Ρέμερς 2, Τζαντιέν Κάμπουτ, Φέρμερ 1, Κλάασεν, Κουτ, Χέινις.

Στον άλλο ημιτελικό θα κοντραριστούν η Ρωσία με την Κίνα, που απέκλεισαν χτες τις ΗΠΑ και τον Καναδά αντίστοιχα.

Κραυγή αγωνίας για το μέλλον

Μπορεί η επιτυχία της Εθνικής γυναικών να δίνει την ευκαιρία για πανηγυρισμούς και όνειρα, ωστόσο κάθε άλλο παρά σβήνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του υγρού στίβου σήμερα, με τους περισσότερους αθλητές-τριες να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, είτε αυτά αφορούν στην έλλειψη χώρων άθλησης (με τα κολυμβητήρια να κλείνουν το ένα μετά το άλλο) είτε τα οικονομικά (π.χ. περιπτώσεις αποχής παικτών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού). Σε αυτή την κατάσταση αναφέρθηκε η παίκτρια της Εθνικής Σταυρούλα Αντωνάκου μιλώντας στο ραδιόφωνο «SENTRA 103,3» εκφράζοντας την αγωνία για το μέλλον.

«Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αιμορραγεί και μας έχουν αφήσει σχεδόν στο έλεός μας. Δεν νομίζουμε ότι το αξίζουμε αυτό. Δεν είμαστε επαγγελματίες και δε νομίζω ότι το κράτος δεν μπορεί να συντηρήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μπορεί να το κάνει και χωρίς καθόλου έξοδα και καμία προσπάθεια», τόνισε η διεθνής παίκτρια. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις συνθήκες που επικράτησαν την προηγούμενη χρονιά στο χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης... «Μέσα στη χρονιά δεν υπήρχαν ανοιχτά κολυμβητήρια. Υπήρχαν κάποια κολυμβητήρια που έκλειναν γιατί δεν είχαν πετρέλαιο. Πέρα από το ότι δεν πληρωνόμαστε. Κάποια κορίτσια που είναι στο Δημόσιο, αναγκάζονται ή να σταματάνε από τις δουλειές τους ή να παρατούν την εθνική ομάδα. Σε αυτή τη διαδικασία, εμείς έχουμε 4-5 άτομα. Τα υπόλοιπα άτομα, που ό,τι παίρνουμε όλη τη χρονιά είναι 600 ευρώ, γιατί από τα σωματεία από λίγα πληρωνόμαστε...» δήλωσε μεταξύ άλλων η Σταυρούλα Αντωνάκου.

  • Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης εξέφρασε τη σιγουριά ότι η Εθνική γυναικών θα κάνει ακόμη μια μεγάλη νίκη για να φτάσει στην κατάκτηση ενός μεταλλίου.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Εχασε τον τελικό... πάει Λονδίνο

«Το μη χείρον βέλτιστον» για τον Αρη Γρηγοριάδη που άνοιξε χτες την αυλαία των συμμετοχών για την ελληνική αποστολή της κολύμβησης. Ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε 8ος στην προκριματική του σειρά με χρόνο 54.22 που τον άφησε στη 16η και τελευταία θέση της γενικής κατάταξης και φυσικά εκτός τελικού. Ωστόσο ο χρόνος του ήταν ικανός να του δώσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ