Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Κλείνει συνεχώς παιδικούς σταθμούς

Σε αναβολή της έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας προχώρησε χθες η πρόεδρός του Μ. Ηλιοπούλου, με θέμα συζήτησης το κλείσιμο τεσσάρων παιδικών σταθμών με το πρόσχημα της ακαταλληλότητας των κτιριακών υποδομών.

Πρόκειται, για τους παιδικούς σταθμούς 1Δ9 Πρώην Αγίου Παύλου (Φαβιέρου 46), 2Δ7 Αγίου Ιωάννου (Σεφέρη 4, Νέος Κόσμος), 3Δ9 Κάτω Πετραλώνων (Πανδώρου 64) και 3Δ1 Βοτανικού (Σπύρου Πάτση 56), ο οποίος αναστέλλει τη λειτουργία του στοιβάζοντας τα 80 παιδιά που φιλοξενεί σε άλλον (1Δ4 Φαβιέρου 17). Πριν λίγες μέρες, η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου προχώρησε στο κλείσιμο ενός ακόμα παιδικού σταθμού (Λαρίσης 69, Αμπελόκηποι), ο οποίος φιλοξενούσε 33 παιδιά, ενώ φήμες μιλούν για προωθούμενο κλείσιμο κι άλλων.

Η πρόεδρος του Βρεφοκομείου δεν εμφανίστηκε καν στη συνεδρίαση (την απόφαση αναβολής μετέφερε στα μέλη του ΔΣ ο αντιπρόεδρος Α. Δριμάλας). Ομως, λίγο νωρίτερα, η Μ. Ηλιοπούλου, με έγγραφο σημείωμά της, ενημέρωνε τα μέλη του ΔΣ ότι στη συνεδρίαση θα έθετε εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το κλείσιμο ενός ακόμα παιδικού σταθμού (4Δ1 Ακαδημίας Πλάτωνος).

Ο Α. Δριμάλας, παρά τη διαμαρτυρία της Αλέκας Μπενάτου, εκπροσώπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ του Βρεφοκομείου, και των λοιπών μελών για τη μη τήρηση των διαδικασιών, ανέβαλε τη συζήτηση επικαλούμενος νέα στοιχεία στο θέμα των παιδικών σταθμών, τα οποία, όπως είπε, θα παρουσιάσει η διοίκηση - εκτός ημερήσιας διάταξης - στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο χώρο βρέθηκαν μαζικοί φορείς, βρεφονηπιοκόμοι, ενώσεις γονέων και κηδεμόνων από τα 2ο, 4ο, 6ο και 7ο δημοτικά διαμερίσματα, η ΟΓΕ και η Επιτροπή Γυναικών Σεπολίων - Κολωνού της ΟΓΕ που διαμαρτύρονται για το μαζικό κλείσιμο παιδικών σταθμών, τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια της διοίκησης του Βρεφοκομείου και της δημοτικής αρχής.

«Οχι στο κλείσιμο παιδικών σταθμών»

Με ανακοίνωσή της, «η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι ευθύνες της σημερινής δημοτικής αρχής, όπως και της προηγούμενης της ΝΔ, είναι βαρύτατες. Υλοποιούν με κάθε τρόπο την πολιτική της κυβέρνησης, στην προώθηση του "Μνημονίου" και του "Καλλικράτη". Εβαλαν πλάτη στην απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, προσπαθούν με κάθε τρόπο να φορτώσουν στους εργαζόμενους την κρίση που προκάλεσαν τα κέρδη του κεφαλαίου. Το δικαίωμα των παιδιών μας να πηγαίνουν σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς χωρίς να αναγκαζόμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη είναι αδιαπραγμάτευτο. Λύση υπάρχει! Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός και να αξιοποιηθούν κτίρια της δημοτικής αρχής ή άλλων δημόσιων οργανισμών ή να ενοικιασθούν νέα ώστε τώρα να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή άλλης μορφής ελαστική απασχόληση. Αυτή τη λύση θα τη δρομολογήσει η κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, μόνιμων και συμβασιούχων και των γονιών, που κι αυτοί είναι εργαζόμενοι αντιμέτωποι με την ίδια ανελέητη αντεργατική επίθεση. Δεν τους χρωστάμε ούτε ένα ευρώ, αυτοί μας χρωστάνε τον πλούτο που παράγουμε. Η λαϊκή οικογένεια να μη δεχτεί να πληρώσει την κρίση που δημιούργησε το σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ