Τρίτη 5 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Μόνη διέξοδος η οργανωμένη πάλη

Σύσκεψη σήμερα στην ΠΕΜΕΝ

Την πολιτική της κυβέρνησης που «πνίγει» στη θάλασσα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των εφοπλιστών τα δικαιώματα των ναυτεργατών, υπερασπίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας, Χάρης Παμπούκης στη χτεσινή συνάντηση με την ΠΝΟ.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ανέδειξαν τις συνέπειες από τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, κατήγγειλαν την πολιτική που ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τη μείωση των συντάξεων, τη λεηλασία του ΝΑΤ και απαίτησαν την άρση της πολιτικής επιστράτευσης.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες να συσπειρωθούν γύρω από τα ταξικά σωματεία και με οργανωμένη πάλη να αντισταθούν σε αυτήν τη πολιτική. Συνεχίζουν τις παρεμβάσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους και σήμερα στις 9 π.μ. θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη ναυτεργατών στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ), καθώς ενώ πριν από ένα σχεδόν μήνα το ΓΕΝΕ, σε συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε οι καταστάσεις των πληρωμάτων από τα Λιμεναρχεία να κατατίθενται στο ΓΕΝΕ, αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ