Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Τεράστια προβλήματα

Στους θαλάμους των ασθενών μπήκαν προχτές στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ), στους Αγιους Ανάργυρους, οι σεκιουριτάδες του Ιδρύματος και με εντολή του διοικητή έλεγχαν τα χαρτιά των συνοδών και σε όσους ήταν μετανάστες και δεν είχαν χαρτιά, τους διαμήνυαν ότι απαγορεύεται η είσοδός τους στο Ιδρυμα και να είναι συνοδοί ασθενών.

Υστερα από καταγγελίες έγινε παρέμβαση χτες το μεσημέρι στον διοικητή από αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων.

Η αντιπροσωπεία κατήγγειλε το απαράδεκτο γεγονός, τονίζοντας ότι οι σεκιουριτάδες δεν έχουν κανένα δικαίωμα και αρμοδιότητα να ελέγχουν ποιοι είναι δίπλα στους ασθενείς. Επίσης ότι είναι απαράδεκτο να διώκονται μετανάστριες που είναι συνοδοί ασθενών, τη στιγμή που υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού στο ΕΙΑΑ. Ο διοικητής ισχυρίστηκε ότι υλοποιεί απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΙΑΑ από τις 19.6.2010, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να είναι συνοδοί ασθενών αλλοδαπές που δε μιλάνε καλά την ελληνική γλώσσα και είναι ανασφάλιστες. Υποκρισία, αφού η πολιτική που υπηρετεί προάγει την ανασφάλιστη δουλειά, ενώ μειώνει το προσωπικό στο Ιδρυμα.

Η αντιπροσωπεία τόνισε ότι η κυβέρνηση με την υποχρηματοδότηση της Υγείας και το πάγωμα των προσλήψεων έχει αναγκάσει τους ασθενείς, για να μπορούν στοιχειωδώς να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή περίθαλψη ή να έχουν εκεί όλο το 24ωρο να τους βοηθάει κάποιο συγγενή ή να πληρώνουν σε 24ωρη βάση αποκλειστικές νοσοκόμες. Υπογράμμισαν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες ότι πολλές φορές αμέσως μόλις φτάσουν στην κλινική αποκατάστασης ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, ενημερώνονται ότι δεν υπάρχει προσωπικό και ότι πρέπει να έχουν συνοδό. Το κράτος αρνείται να λύσει αυτό το πρόβλημα, αρνείται τη μονιμοποίηση των αποκλειστικών νοσοκόμων, αλλά και να προσλάβει όλο το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία του. Μάλιστα, ο ίδιος ο διοικητής ομολόγησε ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν αποχωρήσει από το ΕΙΑΑ 42 εργαζόμενοι και έχουν προσληφθεί μόνο 15.

Το ΕΙΑΑ είναι το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποκατάστασης σε όλη τη χώρα, ενώ χρειάζονται 10 ακόμα κέντρα αποκατάστασης διαρθρωμένα σε όλη την Ελλάδα για να καλυφθούν οι ανάγκες. Η αντιπροσωπεία απαίτησε να σταματήσουν οι διώξεις των αλλοδαπών, την πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, να ληφθούν μέτρα ώστε να μη μειώνονται το καλοκαίρι οι θεραπείες των ασθενών για να πάρει το λιγοστό προσωπικό άδειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ