Κυριακή 26 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
20ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στα χνάρια της Ιστορίας του ΚΚΕ

8 - 10 Ιούλη, στη Στερεά Ελλάδα, με κατασκήνωση στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα

Σταθμός στην καλοκαιρινή πολιτική - πολιτιστική δραστηριότητα της ΚΝΕ είναι το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Οργάνωσης, ένας «θεσμός» που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια! Στο φετινό αντιιμπεριαλιστικό διήμερο, θα συναντηθούν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από όλη τη χώρα, στη Ρούμελη, στα «λημέρια» του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, κάτω από το σύνθημα: «Η ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: αγώνας για ανατροπή».

Η κατασκήνωση του διημέρου θα γίνει στα Καμένα Βούρλα, στο κάμπινγκ του ΕΟΤ και οι εκδηλώσεις του θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 8 Ιούλη μέχρι και την Κυριακή 10 Ιούλη, που θα είναι και η μέρα αναχώρησης των νεολαίων για τις περιοχές τους. Στο πλαίσιο του Διημέρου περιλαμβάνεται «γνωριμία» με την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, της Αγόριανης, των Μαρμάρων κ.ά.

Στις εκδηλώσεις που σχεδιάζονται από την ΚΝΕ στο πλαίσιο του Διημέρου, περιλαμβάνονται:

Παρασκευή 8/7: Βιβλιοπαρουσίαση με θέμα: «Η παρουσίαση των Ιστορικών ντοκουμέντων του ΚΚΕ: Η 3η Συνδιάσκεψη, η 6η Πλατιά ολομέλεια, η 12η Ευρεία ολομέλεια». Θεατρική παράσταση. Λαϊκό γλέντι.

Σάββατο 9/7: Αθλητικές δραστηριότητες. Στις 6:00 το απόγευμα συγκέντρωση και πορεία στην πόλη της Λαμίας - τοποθέτηση μνημείου στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας (χώρος εκτελέσεων μαχητών του ΔΣΕ). Εκδήλωση για «τη δράση του ΔΣΕ στη Ρούμελη», που στο πλαίσιό της θα περιλαμβάνεται και αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι. Λαϊκό γλέντι.

Κυριακή 10/7: Στις 11.00 το πρωί αναχώρηση από την κατασκήνωση για τη Λιλαία - Επίσκεψη στο σπίτι του διοικητή της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου).

Και στο φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, όπως όλα τα τελευταία χρόνια, η ΚΝΕ στρέφει το βλέμμα σε κορυφαίες φάσεις της ταξικής πάλης του λαού μας, στρέφει το βλέμμα στην Ιστορία του ΚΚΕ, μαθαίνει, διδάσκεται, πεισμώνει, ατσαλώνεται. Γιατί πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό σημαίνει πάλη για την κατάργηση της εξουσίας των μονοπωλίων, πάλη για την ανατροπή, για την αλλαγή τάξης στην εξουσία. Από αυτό το πρίσμα, στρέφοντας το βλέμμα και μελετώντας την Ιστορία του ΚΚΕ, πλουτίζουν οι νέοι από τα διδάγματα αυτής της Ιστορίας στον αγώνα τους για το σήμερα και το αύριο. Και ο χαρακτήρας του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου δίνει τη δυνατότητα στους νέους και τις νέες να έρθουν σε επαφή με τα πολύτιμα αυτά διδάγματα με ένα διαφορετικό τρόπο: Πατώντας στα ίδια λημέρια που χρόνια ο λαός μας έγραψε Ιστορία. Με μια ωραία εκδρομή. Με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Με μια πλατιά συνάντηση και ανταλλαγή εμπειρίας με νέους συντρόφους από όλη τη χώρα.

Το ραντεβού, λοιπόν, πλησιάζει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στις κατά τόπους Οργανώσεις της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ