Τρίτη 21 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΒΟΙΑ
Νεκρός 28χρονος εργάτης γης

Με τη ζωή τους πληρώνουν οι εργάτες την έλλειψη μέτρων ασφαλείας (φωτ. από δυστύχημα τον περασμένο Μάη, όταν εργάτης καταπλακώθηκε από τόνους χωμάτων)

Eurokinissi

Με τη ζωή τους πληρώνουν οι εργάτες την έλλειψη μέτρων ασφαλείας (φωτ. από δυστύχημα τον περασμένο Μάη, όταν εργάτης καταπλακώθηκε από τόνους χωμάτων)
Τη ζωή του έχασε την Παρασκευή, 17 Ιούνη, 28χρονος εργάτης γης. Πρόκειται για τον Tushi Arben, ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών στην περιοχή Αγίου Νικολάου - Μπούρτζι Ευβοίας και ενώ χειριζόταν ηλεκτροκίνητη αντλία νερού. Υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Ευβοίας διερευνούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος. Στο μεταξύ από τις αρχές του χρόνου 30 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους σε τόπο δουλειάς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του «Ρ».

Σοβαρός τραυματισμός

Σοβαρό τραυματισμό υπέστη εργαζόμενος που απασχολείται στην καθαριότητα στο Δήμο Ταύρου - Μοσχάτου, την περασμένη Κυριακή. Ο εργαζόμενος έπεσε από το πίσω μέρος του απορριμματοφόρου και χτύπησε στο κεφάλι. Μέχρι και χθες νοσηλευόταν σε καταστολή στον «Ερυθρό Σταυρό».

Οι ταξικές δυνάμεις, η Εργατοϋπαλληλική Ενότητα Εργαζομένων στο Δήμο επισημαίνει πως το συμβάν οφείλεται στην εντατικοποίηση της εργασίας, απόρροια των μέτρων που εφαρμόζονται συνολικά. Οι εργαζόμενοι πολλές φορές αναγκάζονται να δουλεύουν και πέραν του κανονικού ωραρίου, και Σάββατα και Κυριακές, χωρίς ξεκούραση, για να συμπληρώσουν το πετσοκομμένο μεροκάματο. Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, καμιά εντατικοποίηση, 30 ώρες εργασία με πενθήμερο και υποχρεωτικά δύο μέρες ξεκούραση, τακτικούς ελέγχους σε οχήματα και εργαλεία, περιοδικό τακτικό έλεγχο των εργαζομένων και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ