Τρίτη 21 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΠΡΟΝΟΙΑ – ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Κάλεσμα σε κοινό ταξικό μέτωπο

Συλλαλητήριο ενάντια στην πολιτική που διαλύει και ιδιωτικοποιεί την Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή, διοργάνωσαν το Σάββατο το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων του χώρου.

Με πανό που έστησαν στην πλατεία και συνθήματα όπως «Οι ανάπηροι δε σκύβουν το κεφάλι μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη», ανάπηροι, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες ΑμΕΑ και φορείς εργαζομένων στο χώρο κατήγγειλαν τη στάση πληρωμών του κράτους στην Πρόνοια και την Eιδική Aγωγή. Ακόμα, το πετσόκομμα μισθών, επιδομάτων, αλλά και τις μαζικές περικοπές σε φάρμακα, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα, αλλά και ενάντια στην ανεργία που ρημάζει τη ζωή χιλιάδων ικανών προς εργασία αναπήρων κ.ά.

Οταν στην πλατεία Κλαυθμώνος έφτασε λίγη ώρα αργότερα η μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ, που είχε ξεκινήσει από την Ομόνοια, όλα τα μπλοκ που πέρναγαν χειροκροτούσαν θερμά τους συγκεντρωμένους. Και λίγο πριν περάσει και το τελευταίο μπλοκ όλη η συγκέντρωση εντάχθηκε στην πορεία, συμμετέχοντας και αυτοί στο κοινό μέτωπο ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ